Į Ventės ragą – tik už pinigus

Atsinaujinęs Ventės ragas lankytojus pasitinka vienintele automobilių stovėjimo aikštelė. Pakelėje ant pievos mašinų palikti nevalia, privalu mokėti už jų stovėjimą.

Atsinaujinęs Ventės ragas lankytojus pasitinka vienintele automobilių stovėjimo aikštelė. Pakelėje ant pievos mašinų palikti nevalia, privalu mokėti už jų stovėjimą.

Automobilių aikštelę išsinuomoję verslininkai ima 0,9 euro mokestį. Savaitgalį Ventės rage buvo apstu atvykėlių. Dauguma jų suko į mokamą aikštelę, kiti mėgino gudrauti ir mašinas stūmė į pakrūmes.

Ventės rago ornitologijos stoties vedėjas Vytautas Jusys aiškino, kad aikštelę Šilutės savivaldybė išnuomojo privatiems asmenims ir stotis su ja neturi jokių ryšių.

"Ne mūsų ten valdos. Išnuomota", – tarstelėjo V.Jusys.

Dar pavasarį Šilutės savivaldybės valdžia viešai prisiekinėjo, kad jokia rinkliava rajone nėra įvesta.

"Aš asmeniškai nepritarčiau mokesčiui. Nėra pas mus tokių didelių turistų srautų, kad reikėtų rinkliavos. Priešingai, ja mes tik atbaidysime turistus", – dienraščiui yra minėjęs Šilutės meras Vytautas Laurinaitis.

Tačiau valstybinėje žemėje esanti automobilių stovėjimo aikštelė išnuomota vis dėlto buvo. Esą mainais už tai, kad verslininkai pasirūpintų šiukšlių išvežimu ir jos priežiūra.

Gavę panaudai tokią teritoriją privatininkai nutarė imti mokestį.

Ventės rago ornitologijos stotis jau baigiama rekonstruoti ir, tikimasi, po savaitės pakvies turistus į naujojo lankytojų centro atidarymą.

"Vėluoja statybininkai pabaigti visus darbus. Paskutinis pažadas buvo – artėjantis penktadienis. Tikiuosi, kad viskas bus padaryta", – teigė V.Jusys.

Lankytojų centre turistų lauks modernios naujovės. Dviejuose centro aukštuose įrenginėjama ekspozicija, o trečiajame atsivers apžvalgos aikštelė.

Lietuvoje gyvenantys ir tik laikinai apsistojantys migruojantys paukščiai, jų elgesio ypatybės bus pristatomos dideliame ekrane.

"Ekspozicijoje bus pristatomi sparnuočiai nuo žiemojančių iki arti ir toli migruojančių. Bus visokių įdomių, modernių sprendimų. Lankytojų laukia naujovės", – džiaugėsi V.Jusys.

Apsilankymas ornitologų stotyje taip pat kainuos. Suaugusieji turės įsigyti trijų eurų bilietą, vaikams jis kainuos du eurus.

"Tikimės, kad bus ir nuolaidų sistema. Tačiau mėginau lyginti kainas ir pamačiau, kad net mažiausio muziejaus lankymas šalyje vidutiniškai kainuoja 2–3 eurus", – kalbėjo V.Jusys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Akivaizdu, tik ne Žopai

Akivaizdu, tik ne Žopai portretas
Atvažiuoti ir pasigėrėti sutvarkyta aplinka visiems yra vienoda ir įstatymu garantuota teisė. Be papildomų mokesčių. Nes už atliekų sutvarkymą visi mokame rinkliavinius mokesčius - Šilutės rajone taip pat, ir tikrai ne mažiausius.Papildomas apmokestinimas už auto parkavimą yra pasipelnymo šaltinis'pateptajam'verslui.Tai-korupcija.

šeima

šeima portretas
Tai mano 5 asmenų šeima, du vaikai jau studentai, turės sumokėti 12 (70 litų) eurų. "Varguoliai" tikrai nesilankys

be trukamu

be trukamu portretas
Ka ventesragui gaila 2 euru.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių