Į vairuotojų pastabas sureagavo skubiai

  • Teksto dydis:

Susisiekimo ministerija, atsižvelgdama į vairuotojų pastebėjimus dėl saugaus eismo užtikrinimo šiuo metu remontuojamose Panevėžio aplinkkelio ir magistralinio kelio A2 Vilnius–Panevėžys atkarpose, nedelsiant ėmėsi iniciatyvos, kad rangovai įrengtų šviečiančius geltonuosius švyturėlius ir tinkamai aptvertų važiuojamosios kelio dalies susiaurėjimus.

„Kelių rekonstrukcijos vietose saugus eismas taip pat privalo būti užtikrinamas. Remonto zonose nesant ryškiai šviečiančių perspėjamųjų švyturėlių, vairuoti, ypač tamsiuoju paros metu, labai pavojinga. Matomumą keliuose dar labiau blogina rudeniui būdingi darganoti su rūkais orai, tad į vairuotojų pastebėjimus sureaguota nieko nelaukiant“, – akcentavo susisiekimo ministras Rokas Masiulis.

Specialistai, apžiūrėję magistralinių kelių remonto ruožus, konstatavo, kad Panevėžio aplinkkelio remonto zonos jau pertvarkytos, atkarpoje, kur važiuojamoji kelio dalis susiaurėja iki vienos eismo juostos, tamsiuoju paros metu veikia švyturėliai. Vairuotojų pastebėtos problemos dėl saugaus eismo užtikrinimo sprendžiamos ir rekonstruojamame kelio A2 ruože ties Ukmerge.

Rangovo pareigą pasirūpinti, kad rekonstruojamų kelių ruožuose veiktų žybčiojantys švyturėliai, o remonto darbų zonos būtų tinkamai aptvertos, numato Lietuvos automobilių kelių direkcijos prie Susisiekimo ministerijos direktoriaus 2012 m. balandžio 16 d. įsakymas, kuriuo patvirtintos Automobilių kelių darbo vietų aptvėrimo ir reguliavimo taisyklės.

Susisiekimo ministerija prašo vairuotojų ir ateityje pranešti, jei tamsiuoju paros metu remontuojamuose kelių ruožuose neveiks žybčiojantys švyturėliai.


Šiame straipsnyje: kelio remontassaugus eismas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių