Į Seimo etikos komisijos narius siūlomas A.Šedžius

Į Seimo Etkos ir procedūrų komisiją (EPK) siūlomas ne kartą jos svarstytas Seimo narių mišrios grupės atstovas buvęs socialdemokratas Andrius Šedžius.
Seimo pirmininkė Irena Degutienė įregistravo projektą, kuriuo A.Šedžius įrašomas į EPK narių sąrašą, o iš komisijos pasitraukęs mišrios grupės atstovas Konstantas Ramelis - išbraukiamas

K.Ramelis prieš savaitę pareiškė atsistatydinantis iš Etikos ir procedūrų komisijos, nes jo netenkina komisijos darbas.

„Netenkina komisijos darbo efektyvumas, komisijos pirmininkas Algimantas Salamakinas yra pripažintas pažeidęs etiką ir padaręs kitų pažeidimų, etikos komisijos darbą iš esmės pavertė cirku ir savireklama. Dėl tos priežasties, nematydamas prasmės dirbti, kadangi poveikio nėra, iš esmės vyksta svarstymas tų asmenų, kurie yra neįtikę A. Salamakinui arba valdantiesiems, ir dėl to komisijos darbo efektas yra nulinis“, - tuomet pareiškė K.Ramelis ir paliko EPK posėdį.

Seimo narių mišri grupė vietoje K.Ramelio į EPK deleguoja A.Šedžių, neslėpdama, jog tai - protesto akcija. „Mes taip elgiamės, nes komisijos darbas yra neproduktyvus, o problema - jos vadovas. Tai savotiška protesto forma“, - yra sakiusi grupei priklausanti Agnė Zuokienė.
Praėjusių metų birželį 40 Seimo narių kreipėsi į Seimo pirmininkę Ireną Degutienę, kad EPK pirmininko postas būtų atimtas iš Socialdemokratų partijos ir skirtas mišriai Seimo narių grupei arba Krikščionių partijos frakcijai. Tokiu būdu siekta iš EPK vadovo pareigų atstatydinti socialdemokratą A.Salamakiną.

A.Salamakinas kaltintas sužlugdęs komisijos darbą, nes esą dėl jo netinkamo vadovavimo komisijos darbe nedalyvauja šeši iš 14 narių. Seimo pirmininkė I.Degutienė tuomet pareiškė remianti A.Salamakiną.


Šiame straipsnyje: Andrius Šedžiusetikos sargai

NAUJAUSI KOMENTARAI

dsaifdhiuadsfh

dsaifdhiuadsfh portretas
klounas

CHA

CHA portretas
Dar vienas -:))))

man

man portretas
atrodo kad vienas nemoksa isejo kitas ateis juk Šedzius pats nesilaiko etikos soka ir staiposi televizijoje su ta nepilnamete savo blonde
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių