Į renginį Baltarusijoje vykęs K.Uoka buvo neįleistas į šalį

Į kaimyninę Baltarusiją dalyvauti visuomeninių organizacijų organizuojamoje akcijoje prieš branduolinę energetiką vykęs tautininkas Kazimieras Uoka buvo neįleistas į šalį.

K.Uoka į Baltarusiją vyko be vizos, tačiau tvirtino, jog į Baltarusijos ambasadą dėl vizos kreipęsis buvo informuotas, jog vienai dienai su diplomatiniu pasu įvažiuoti į šalį leidžiama.

„Prie sienos išsodino iš traukinio ir įsodino į kitą, grįžtantį į Vilnių. Ambasadoje mane informavo, jog vienai dienai atvykti į Baltarusiją galėsiu su diplomatiniu pasu“, - BNS pirmadienį sakė parlamentaras.

K.Uoka praėjusią savaitę norėjo vykti į Baltarusiją pas Astravo atominės elektrinės statybų priešininkus. Baltarusijos atominės jėgainės projektas šiuo metu plėtojamas Gardino srityje netoli Astravo miestelio, už 50 kilometrų nuo Vilniaus.

Lietuva yra pateikusi skundą dėl Baltarusijos veiksmų plėtojant Astravo atominės jėgainės projektą prieštaravimo Espo konvencijai. Lietuva teigia, kad Baltarusija iki šiol nėra pateikusi atsakymų į keliamus klausimus apie atominės elektrinės statybos planus, nebuvo surengti tinkami viešieji svarstymai ir dvišalės konsultacijos.

Lietuvos diplomatai pažymi, kad Baltarusija atominės elektrinės statybos darbus Astravo aikštelėje, esančioje 50 kilometrų nuo Vilniaus, pradėjo 2009 metų sausio mėnesį, bet dalyvauti poveikio aplinkai vertinimo procese Lietuvą pakvietė tik 2009 metų rugpjūčio mėnesį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

geriau

geriau portretas
geriau uoka eitu dirbt ta darab,kuri dirbo pries kokia 25 metus-daugiau naudos butu ir Kauno gatves lygesnes butu

Lietuvis

Lietuvis portretas
Tokių durnių kaip uoka-su -kuoka vengia net Baltarusija, tokį įsileisk tai visa Europa juoksis sakys gaidžių tramdytoją įsileido. Sarmata Lietuvai , kad tokius kaip uoka išleidžia į svečius,kokią Lietuvą jis gali reprezentuoti ?, jį pamatys normalus žmogus ir pagalvos, kad mes visi tokie.

IT

IT portretas
Daryk isvadas?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių