Į „Lietuvos energijos“ vardines stipendijas galės pretenduoti magistrantai

  • Teksto dydis:

„Lietuvos energijos“ paramos fondas atrinko penkis Lietuvos universitetus, kurių vykdomų su energetika ir technologijomis susijusių studijų programų magistrantai jau šiais metais galės pretenduoti į vardines stipendijas.

2016 - 2017 mokslo metams numatyta skirti dešimt stipendijų pažangiausiems magistro studijų studentams. Vienos metinės vardinės stipendijos dydis sieks 1500 eurų.

„Lietuvos energijos“ paramos fondo vardines stipendijas turės galimybę gauti po du magistrantūros studentus iš Vilniaus universiteto, Kauno technologijos universiteto, Vilniaus Gedimino technikos universiteto, Vytauto Didžiojo universiteto bei Klaipėdos universiteto. Tokiu būdu „Lietuvos energija“ skatins jaunus žmones, pasirinkusius įmonių grupės strateginėms verslo kryptims svarbias studijas bei baigiamųjų darbų temas.

Lietuvos universitetus, kurių studentai turės galimybę pretenduoti į vardines stipendijas, atrinkto speciali komisija, sudaryta iš „Lietuvos energijos“ įmonių grupės specialistų.

„Tikime, kad tokia verslo ir mokslo bendradarbiavimo forma paskatins gabius jaunuolius sieti savo mokslinę veiklą ar profesinę karjerą su energetikos sritimi. Mūsų tikslas – pritraukti talentus, suteikti jiems galimybę realizuoti savo gebėjimus, skatinti inovacijų kūrimą, kurios suteiktų pagreitį ne tik Lietuvos, bet, galbūt, ir pasaulio energetikos pažangai“, - teigia „Lietuvos energijos“ valdybos pirmininkas ir generalinis direktorius dr. Dalius Misiūnas.

Studentų, kandidatuojančių į vardines stipendijas, tinkamumą vertins speciali atrankos komisija - specialistų grupė, sudaryta iš „Lietuvos energijos“ darbuotojų, pačių universitetų akademinės bendruomenės narių bei kitų ekspertų. Vertinimo metu bus atsižvelgiama į studijų rezultatus ir pažangumą, studento motyvaciją, tobulėjimo potencialą, praktinio tiriamojo darbo įgūdžius.

Informacija apie konkursą stipendijai laimėti bus skelbiama atrinktų aukštųjų mokyklų tinklapiuose.

Vardinių stipendijų skyrimo taisyklėse numatyta, kad „Lietuvos energijos“ įmonių grupės pagrindinę veiklą labiausiai atitinka šios studijų kryptys: bendroji inžinerija, elektronikos ir elektros inžinerija, energijos inžinerija, technologijos, aplinkotyra ir fizika.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių