Į Lietuvą pratyboms atvyksta 150 Lenkijos karių su technika

  • Teksto dydis:

Į Lietuvą pratyboms sekmadienį atvyksta apie 150 Lenkijos karių su karine technika - jie pakeis išvykusias Portugalijos rotacines pajėgas.

Kaip pranešė Krašto apsaugos ministerija, Lenkijos kariuomenės 17-osios mechanizuotosios pėstininkų brigados 15-ojo ulonų bataliono kariai bus Lietuvoje iki gruodžio pradžios. Karinė technika bei karriai į Lietuvą atvyks sekmadienį ir judės maršrutu Kalvarija-Pabradė, koloną lydės Lietuvos kariuomenės karo policija.

NATO rotacinių pajėgų vienetai Lietuvoje keičiasi įgyvendinant Aljanso šiemet patvirtintas saugumo patikinimo priemones.

Lenkijos karių kuopa bus dislokuota Generolo Silvestro Žukausko poligone, Pabradėje. Lenkijos kariai, kartu su Lietuvos ir dar aštuonių NATO ir partnerių šalių kariais lapkričio 20–gruodžio 2 dienomis dalyvaus Lietuvoje vyksiančiose tarptautinėse pratybose „Geležinis kardas“.

Lenkijos kariai pratyboms atsigabens kelių modifikacijų šarvuočius „ROSOMAK“ ir kitą kovinės paramos techniką bei ginkluotę. Lenkijos karių kuopa iš kito tos pačios brigados bataliono Lietuvoje jau treniravosi šių metų rugpjūčio mėnesį.

Šiuo metu Lietuvoje taip pat yra dislokuota Jungtinių Amerikos Valstijų 173-osios desantinės brigados 2-ojo bataliono karių kuopa

Nuo liepos pradžios Lietuvoje treniravęsi Portugalijos 4-ojo artilerijos bataliono kariai vykdė savarankišką kovinį rengimą, kartu su Lietuvos kariuomenės Sasumos pajėgų vienetais dalyvavo bendrose pratybose, į kurias buvo atsigabenę savo turimą ginkluotę ir techniką. Pratyboms į Lietuvą Portugalija savo karius buvo atsiuntusi jau antrą kartą - prieš tai portugalai su Lietuvos Sausumos pajėgų žvalgybos vienetais portugalų kariai treniravosi 2015 m. balandžio–liepos mėnesiais.

NATO šiemet patvirtino planus plėsti karinį buvimą Rytų Europoje, reaguojant į Rusijos veiksmus. Aljansas šią vasarą nusprendė dislokuoti po tarptautinį sąjungininkų batalioną kiekvienoje Baltijos šalyje ir Lenkijoje.


Šiame straipsnyje: Lenkijakariaipratybos

NAUJAUSI KOMENTARAI

opa!

opa! portretas
o kitur poligonu nera?

tomas

tomas portretas
Reikia pasirūpinti, kad 150 ir išvykyų.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių