Į Lietuvą perkelti dar aštuoni pabėgėliai iš Sirijos

  • Teksto dydis:

Pirmadienį į Lietuvą perkelti dar aštuoni sirai iš Graikijos, vykdant Europos Sąjungos pabėgėlių perkėlimo programą.

 „Vakar aštuoni sirai iš Graikijos buvo atvežti“, – BNS antradienį sakė vidaus reikalų ministras Tomas Žilinskas.

Jo teigimu, į Lietuvą atvyko keturių asmenų šeima, trijų asmenų šeima ir vienišius. Pastarasis, pasak ministro, yra žurnalistas, domisi anglakalbe Lietuvos žiniasklaida.

Keturių asmenų šeimoje vyras Sirijoje buvo batų parduotuvės savininkas, žmona neturėjo darbo. Trijų asmenų šeimoje vyras dirbo veterinaro padėjėju, o moteris buvo pradinių klasių mokyklos direktorė.

Pabėgėliai pirmiausia vyks į Ruklą, kur apsistos pirmus kelis gyvenimo Lietuvoje mėnesius. Vėliau jie galės išvykti į norimą savivaldybę.

Šiuo metu Lietuva yra perkėlusi 19 pabėgėlių iš 1105, kuriuos įsipareigota priimti per dvejus metus nuo 2016 metų.

Visoje Europos Sąjungoje susitarta paskirstyti 160 tūkst. pabėgėlių. Iki šiol, gegužės duomenimis, jų perkelta 8 tūkstančiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

josef

josef portretas
ot manau ir lietuviai galetu eiti gaujom i belorusija cigaretu parsinest ,,juk musliai pereina tiek sienu ir niekas ju nesaudo ......dvigubi standartai

Kęstas Br.

Kęstas Br. portretas
Lietuva taip pat masiškai atsisako Lietuvos piliečių. Pasaulio lietuviai yra beteisiai: Darbai šiais laikais yra sudėtingi. Daugeliui iš mūsų tenka ilgokai pagyventi svetur, kad įsitvirtintume pasirinktoje specialybėje. Prancūzai ir vokiečiai tokiais atvejais turi dvigubą pilietybę. Lietuvos valdžia dvigubą pilietybę jaunimui uždraudžia (išskyrus Lietuvos kilmės žydus). Todėl praktiškai pasaulio lietuviams yra atimamos piliečio teisės dalyvauti demokratiniame gyvenime, nes pasaulio lietuviai negali balsuoti ne tik ten, kur gyvena (pvz. Vokietijoje svarbiais visiems ES piliečiams klausimais) bet ir neturi pasaulio lietuvių atstovų Seime Lietuvoje. (nurodyta čia). Gal jau laikas ardyti pasenusią Lietuvos feodalinę santvarką ir nustoti užrašinėti pasaulio lietuvius į pabėgusių baudžiauninkų sąrašus? Naivu tikėtis, kad žmonių, laikomų beteisiais baudžiauninkais, pinigais bei pagalba ir žiniomis naudosimės nemokamai ir ilgai. (mokslas-studijos-ekonomika)

www

www portretas
Siulau visus tuos jaunus muslimus vyrus iskastruotim kad nesidaugintu, o musu mergoms kurios labai ju laukia iskete rankas ir kojas bus tik i nauda, nes lietuviu bernu mazai like lietuvoje, tai gales juos tenkinti visokiais budais per visus galus, ka dabar labai propoguoja musu spauda, televizija ir t.t.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių