Į Lietuvą dar kartą mėgins sugrįžti žiema

Kaip Lietuvos radijui sakė sinoptikas Vytautas Sakalauskas, savaitgalį darysis vis šalčiau ir į Lietuvą po truputį bandys sugrįžti žiema.

„Penktadienį žemo atmosferos slėgio sūkurys nuo Lietuvos jau tols. Kartu jis išsineš ir šilumą bei kritulius. Nedideli krituliai iškris vietomis, daugiausia Rytinėje šalies pusėje. Lietų, dulksną, šlapdribą po truputį išstums sniegas“, – sako V. Sakalauskas.

Anot jo, šiluma laikysis tik pirmoje dienos pusėje – iki 2–5 laipsnių šilumos, o šiaurės rytiniuose rajonuose taip ir liks svyruoti apie 1 laipsnį šilumos.

Vakarop jau bus šalčiau ir, temperatūrai pažemėjus iki nulio, reikės pasisaugoti plikledžio.

„Nejauku bus ir dėl vėjo. Įdienojus vakarų vėjo gūsiai daug kur pasieks 15–20 m/s“, – perspėja sinoptikas.
Jis tvirtina, kad penktadienį vakare į Lietuvą po truputį bandys sugrįžti žiema.

„Darysis vis šalčiau. Šeštadienio naktis išliks vėjuota, pūs šiaurinių krypčių vėjas, vietomis sustiprėdamas iki 15–19 m/s. Tik dieną jis pradės po truputį rimti. Naktį bus nešilta: atšals iki 0–5 laipsnių šalčio“, – teigia V. Sakalauskas.

Šeštadienio dieną temperatūra pakils iki 0–4 laipsnių šilumos. Kritulių bus nedaug, kai kuriose Aukštaitijos, Dzūkijos vietovėse truputį pasnigs. O dieną žymesnių kritulių jau nenumatoma.
Sekmadienį sniegas mažai tikėtinas, debesų bus nedaug. Vis dar pūs vidutinio stiprumo šiaurės vėjas.

„Tad šiluma dar nesugrįš – naktį atšals iki 4–9 laipsnių šalčio. O dieną temperatūra bus artima nuliui“, – Lietuvos radijui teigė sinoptikas V. Sakalauskas.


Šiame straipsnyje: oraiorų prognozė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių