Į Lietuvą atvyksta nauja JAV karių pamaina

  • Teksto dydis:

Į Lietuvą atvyksta nauja Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) rotacinių pajėgų pamaina.

Ketvirtadienį į Gaižiūnų geležinkelio stotį jau atvyko naujosios JAV rotacinių pajėgų pamainos sunkioji technika: šarvuotosios pėstininkų kovos mašinos „Bradley“, tankai „Abrams“.

Lietuvoje trijų mėnesių rotacijai atvyksta kariai iš JAV 369 brigados. Jie treniruosis kartu su Mechanizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ Lietuvos didžiojo kunigaikščio Algirdo mechanizuotojo pėstininkų bataliono kariais nuo birželio 30 dienos.

JAV Sausumos pajėgų kariai Baltijos šalyse ir Rytų Europoje rotuojasi po Krymo aneksijos nuo 2014 metų pavasario, kaip dalis JAV Sausumos pajėgų operacijos „Atlanto ryžtas“ (angl. „Operation Atantic Resolve“).  Lietuva užtikrina atvykstančių sąjungininkų karių apgyvendinimą, maitinimą ir kitą reikalingą logistinę paramą.

NATO šiemet yra patvirtinęs planus plėsti karinį buvimą Rytų Europoje, reaguojant į Rusijos veiksmus.

Po Krymo aneksijos 2014-aisiais Baltijos šalyse buvo sustiprinta oro policijos misija, padidintas karinių pratybų regione skaičius, atidaryti nedideli NATO štabai kiekvienoje Baltijos šalyje.

Į Lietuvą, Latviją, Estiją ir Lenkiją JAV atsiunčia po rotuojamą kuopą karių. Reaguodami į Rusijos veiksmus Ukrainoje kiti sąjungininkai taip pat pradėjo dažniau siųsti savo pajėgas bendroms pratyboms, tačiau tai daro nereguliariai.

NATO gynybos ministrai sutarė, kad Baltijos šalyse ir Lenkijoje bus dislokuojama po vieną karinį batalioną. Planus atsiųsti didžiąją dalį karių šiems kariniams vienetams patvirtino Jungtinės Valstijos, Vokietija ir Didžioji Britanija, tai daryti svarsto ir Kanada. Galutinių sprendimų tikimasi liepą Varšuvoje vyksiančiame NATO viršūnių susitikime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
bijau,kad greitai ta pati lietuva pastips iš bado,kas nespės pabėgt,todėl lietuviai ir neša kudašių iš lietuvos,ką jie čia gins kubilių su bestija

Anonimas

Anonimas portretas
ir ko jūs čia debilai džiaugetės,pirmiausiai tai laužymas konstitucijos,o antra mažiausia kibirkštis ir nėra viso pabaltijo,kaip jūs durniai dar to nesuprantat

WC..

WC.. portretas
3 milijonai mūsų-per daug.Užtektų ir milijono.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių