Į Lietuvą atvyksta apie 200 Norvegijos karių

  • Teksto dydis:

Į Lietuvą pirmadienį atvyksta apie 200 karių iš Norvegijos kariuomenės Telemark bataliono ir Šiaurės brigados padalinių. Jie tarnaus NATO priešakinių pajėgų bataliono kovinėje grupėje Lietuvoje.

Pasak Lietuvos kariuomenės pranešimo, Norvegijos karių technika į Klaipėdos jūrų uostą buvo atplukdyta praėjusią savaitę. Norvegai į Lietuvą atsigabeno apie 60 karinių transporto vienetų - įvairių modifikacijų tankus „Leopard“, pėstininkų kovos mašinas CV 90, įvairių modifikacijų šarvuočius M113, krovinines ir lengvosios transporto priemones.

Šiuo metu NATO priešakinių pajėgų bataliono kovinėje grupėje Lietuvoje jau dislokuota per 450 Vokietijos, 100 Belgijos, 250 Nyderlandų karių.

2017–2018 metais NATO priešakinių pajėgų bataliono kovinėje grupėje tarnaus Vokietijos, Norvegijos, Nyderlandų, Belgijos, Liuksemburgo, Kroatijos ir Prancūzijos kariai. Bataliono kovinei grupei Lietuvoje vadovauja ir jos pagrindą sudaro Vokietijos kariai. 

NATO stiprina savo priešakinį buvimą prie Rytinių NATO sienų, dislokuodama čia rotacine tvarka keturias kovines grupes Estijoje, Latvijoje, Lietuvoje ir Lenkijoje. Šios kovinės grupės, kurioms vadovauja Jungtinė Karalystė, Kanada, Vokietija ir JAV yra daugianacionalinės, kovai parengtos pajėgos, demonstruojančios transatlantinio ryšio stiprumą. Jų buvimas reiškia tai, kad vienos aljanso narės užpuolimas reikštų ataką prieš visas.  


Šiame straipsnyje: LietuvaNorvegijakariai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Vincius

Vincius portretas
Kraujomaisa LT labai neprosali......

jau ne sauktinis

jau ne sauktinis portretas
musiskiai i ten dirbti tie is ten nieko neveikti ir zaisti karo zaidimus

Sveiki atvykę!

Sveiki atvykę! portretas
Laukiame daugiau.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių