Į Lietuvą atvyksa Kinijos Uždraustojo miesto muziejaus direktorius

  • Teksto dydis:

Į Lietuvą šią savaitę atvyksta Pekino Uždraustojo miesto muziejaus direktorius su delegacija, trečiadienį pranešė Lietuvos ambasada Kinijoje.

Muziejaus direktorius Šan Dzisiangas penktadienį ir šeštadienį kartu su muziejininkais apžiūrės UNESCO saugomą Vilniaus senamiestį, susitiks su Kultūros ministerijos atstovais, Senamiesčio atnaujinimo agentūra, Lietuvos valdovų rūmų, Lietuvos nacionalinio muziejaus, Lietuvos dailės muziejaus, Prano Gudyno restauravimo centro vadovais. Programoje taip pat suplanuota kelionė į Trakų istorijos muziejų ir Kernavės kultūrinį rezervatą.

Pasak ambasados pranešimo, Uždraustojo miesto muziejininkus domina galimybė užmegzti tiesioginius ryšius su Lietuvos muziejais, susipažinti su pasaulio paveldo objektais, esančiais Lietuvoje, keistis restauravimo, konservavimo specialistų patirtimi, istorinių pastatų ir kultūros paveldo vadybos praktika, aptarti galimybes toliau aktyviai bendradarbiauti keičiantis specialistais, gerąja patirtimi, parodomis ir knygomis.

Uždraustojo miesto muziejaus delegacijos vizitą Lietuvoje rengia Lietuvos kultūros atašė Kinijoje ir Lietuvos kultūros institutas.

Nacionalinis Pekino Uždraustojo miesto muziejus buvo įkurtas 1925 metais Mingų ir Cingų dinastijų rūmuose Pekino miesto centre. Tai didžiausias pasaulyje ir geriausiai išlikęs medinių rūmų kompleksas. 1987 metais muziejui buvo suteiktas UNESCO pasaulio paveldo objekto statusas.

Muziejaus veikla apima ne tik imperatoriškųjų rūmų bei Mingų-Cingų dinastijų kultūrinio paveldo išsaugojimą ir vadybą, bet taip pat kultūrinių ir istorinių objektų kolekcijos kaupimą, nacionalinių ir užsienio šalių muziejų parodų organizavimą, istorinių artefaktų tyrimus. Muziejuje yra sukaupta beveik 2 milijonų kultūros paveldo objektų kolekcija, kuri sudaro 42 proc. visų Kinijos muziejų turimų eksponatų. Per metus Uždraustojo miesto muziejų aplanko apie 15 milijonų lankytojų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių