Į kovą su brakonieriais stoja ir policija

Aplinkos ministerijos ir Policijos departamento prie Vidaus reikalų ministerijos atstovai sutarė, kad aplinkosaugos ir policijos pareigūnai organizuos bendrus patikrinimus siekiant užkirsti kelią gamtos apsaugos reikalavimų pažeidimams. Tikimasi, kad bendromis pastangomis brakonieriai bus vis labiau speičiami į kampą. Taip pat numatyta bendradarbiauti kontroliuojant, kaip laikomasi transporto priemonių techninės priežiūros, atliekų tvarkymo ir kitų reikalavimų.

Anot Aplinkos ministerijos, bus parengta policijos pareigūnams skirta informacinė medžiaga, atmintinės, organizuoti praktiniai mokymai, seminarai, kad jie, vykdydami savo tiesiogines pareigas, atkreiptų dėmesį ir į aplinkosauginius pažeidimus, juos užfiksuotų ir operatyviai praneštų aplinkosaugininkams. Aplinkosaugos institucijos policijai suteiks prieigą prie informacinės duomenų bazės, reikalingos leidimams dėl šaunamųjų ginklų laikymo ir nešiojimo išduoti.

Sutarta greitai, be jokių biurokratinių trikdžių, keistis ir kitais abiejų institucijų pareigūnams reikalingais duomenimis. Pavyzdžiui, aplinkosaugininkai policijos pareigūnams operatyviai perduos jiems reikiamą informaciją apie administracine tvarka nubaustus pažeidėjus, apie neblaivius vairuotojus, galimus kontrabandinių prekių laikymo, pardavimo, gabenimo, chuliganizmo ir kitų nusikaltimų atvejus. Policija praneš aplinkosaugininkams apie transporto priemonių apžiūrų metu rastus žvejybinius tinklus, žeberklus, kilpas žvėrims gaudyti ir kt.

Pasak aplinkos viceministro Lino Jonausko, policija geranoriškai sutinka rengti aplinkosaugos pareigūnų mokymus, skirtus šaunamųjų tarnybinių ginklų praktinio naudojimo įgūdžiams tobulinti, padėti tirti sudėtingesnius pažeidimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių