Į korupcijos skandalą įklimpęs E.Pranevičius neteko posto

Į korupcijos bylą įsipainiojęs konservatorius Eugenijus Pranevičius ketvirtadienį buvo atleistas iš Radviliškio rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pareigų.

Tokį sprendimą priėmė ketvirtadienį posėdžiavusi rajono taryba, BNS patvirtino vicemeras Kazimieras Augulis.

Administracijos direktoriaus pareigas laikinai eina Investicijų ir projektų valdymo skyriaus vedėjas Gintaras Pilypas, o naująja administracijos vadove ketvirtadienį išrinkta Jolanta Margaitienė.

E.Pranevičiaus atleidimą inicijavo praėjusią savaitę Radviliškio meru išrinktas konservatorius Darius Brazys.

Atleisti administracijos direktorių nuspręsta jam netekus politinio pasitikėjimo.
Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnai E.Pranevičiui yra pateikę įtarimus dėl galimo kyšininkavimo.

Įtariama, kad savivaldybės administracijos direktorius iš Radviliškio rajono daugiabučių namų bendrojo naudojimo objektų priežiūros administravimą atliekančios bendrovės vadovo už tai, kad Radviliškio rajono savivaldybė neperleistų daugiabučių namų administravimo funkcijos kitai bendrovei, kaip kyšį priėmė nemokamą kelionę į tarptautinę aplinkos apsaugos parodą Paryžiuje.

Jis taip pat įtariamas piktnaudžiavimu tarnyba, pasikėsinimu sukčiauti ir dokumentų klastojimu vykdant vieno iš Radviliškio Kultūros centro pastatų rekonstrukciją.
E.Pranevičius šešiems mėnesiams yra nušalintas nuo pareigų.

Anksčiau Radviliškio mero pareigų neteko Antanas Čepononis. Jis taip pat yra įtariamasis STT Šiaulių valdyboje atliekamuose ikiteisminiuose tyrimuose dėl galbūt neskaidrios Radviliškio miesto kultūros centro vieno iš pastatų rekonstrukcijos, Radviliškio rajono Šaukoto Švč. Trejybės bažnyčios restauravimo ir Radviliškio miesto Eibariškių gyvenamųjų namų kvartalo Obelėlės gatvės rekonstravimo darbų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių