Į jūrininkus veržiasi net per... teismus

Į įdomią bylą su studentu įsivėlė Lietuvos aukštoji jūreivystės mokykla – antstolė buvo priversta imtis priemonių grąžinti išmestą studentą į mokyklą.

Pašalino iš studentų

Prieš metus, tiksliau 2015-ųjų lapkričio 27-ąją Klaipėdos miesto apylinkės teismas priėmė sprendimą sustabdyti Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos direktoriaus įsakymą, kuriuo iš studentų sąrašų pašalintas vienas jaunuolis. Jam nuo parėjusių metų spalio nebebuvo mokama stipendija.

Teismo sprendimą vykdanti antstolė nurodė sustabdyti minėto įsakymo galiojimą, suteikti pašalintam studentui prieigą prie mokyklos vidiniam naudojimui skirtos interneto svetainės - sudaryti galimybę naudotis elektroniniu paštu, susipažinti su studijų tvarkaraščiu.

Taip pat nurodyta įtraukti jaunuolį į studentų sąrašus, kad jis turėtų galimybę lankyti paskaitas, seminarus, tartis su dėstytojais dėl atsiskaitymo tvarkos. Nurodyta suteikti galimybę išbrauktam studentui naudotis praktikos dienynu, pateikti informaciją apie studijų rezultatus.

Netgi nurodyta, kad studentas galėjo kreiptis su prašymu dėl darbo stažo laive „E.R. Georgina“ įskaitymo kaip jūrinės praktikos dalies.

Į mokslus su antstole

Atrodytų teisingumas įsigalėjo – studentas nori grįžti į mokyklą, užbaigti ją, įgyti būtinąją praktiką ir tapti pavyzdingu jūrininku.

Tačiau, kai iš pirmo žvilgsnio atrodytų paprasti teisiniai reikalai įsisuka į teismų karuselę, viskas pasidaro sudėtingiau.

Antstolės nurodymai nebuvo vykdomi. Ji pakartotinai kreipėsi į teismą, prašė skirti baudą mokyklos direktoriui.

Tas pats Klaipėdos miesto apylinkės teismas, kuris antstolei pateikė vykdyti 2015 m. lapkričio 27 d. teismo nutartį, 2016 m. liepos 11 d. nutartimi antstolės pareiškimo netenkino.

Motyvuota, kad antstolė nurodė Lietuvos aukštajai jūreivystės mokyklai atlikti veiksmus, kurie nebuvo nurodyti 2015 m. lapkričio 27 d. nutartyje dėl laikinųjų apsaugos priemonių taikymo.

Tačiau antstolė su tuo nesutiko – jai prašymo taikyti laikinąsias apsaugos priemones esmės esanti aiški - leisti studentui tęsti studijas.

Iškilo ir toks klausimas, ar studentas nori tęsti studijas? Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos atstovai teismuose nurodė, kad jaunuolis neatvyko tęsti studijų į mokyklą, neatliko privalomos praktikos, todėl yra kaltas dėl savo pareigų nevykdymo.

Nagrinės iš naujo

Bylą ėmėsi nagrinėti Klaipėdos apygardos teismas. Jis nurodė, kad antstolės patvarkymas grąžinti studentą į studijas nebuvo apskųstas, todėl turi būti vykdomas. Taip pat atmestas argumentas, kad nesuprantama buvusi 2015 m. lapkričio 27 d. nutartis. Jei ir taip, tai mokykla turėjo kreiptis į teismą dėl jos išaiškinimo, bet to nepadarė.

Klaipėdos apygardos teismas konstatavo, kad Klaipėdos apylinkės teismas neatskleidė bylos esmės, neįvertino visų įrodymų ir aplinkybių. O tai reiškia, kad naikinama Klaipėdos miesto apylinkės teismo 2016 m. liepos 11 d. nutartis ir grąžinama klausimą spręsti iš naujo.

Tai yra antstolės ir studento, kuris pagal bylos medžiagą, nori tęsti mokslus pergalė. Retas atvejis, kad studentas taip aršiai – netgi per teismus veržtųsi į jūrą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ABS

ABS portretas
Jarik? Mokin? Ti? :D

Vardas

Vardas portretas
Visuose komentaruose issakyta tiesa! Sekmes ir stiprybes besiteisianciajam!

Šaunuols students

Šaunuols students portretas
Visi gal tuomkart pasišakoti išsikolioti o paskui numoti ranka.O va eit iki galo ne kiekveinam sveikatos ir užsispyrėmo užtenk.Sėkmės tau vakuleli!
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių