Į FNTT vadovo pavaduotojus pretenduoja Š.Rameikis

Į Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) direktoriaus pavaduotojo postą pretenduoja Neteisėto paramos panaudojimo analizės ir prevencijos skyriaus viršininkas Šarūnas Rameikis, šeštadienį pranešė delfi.lt.

Š.Rameikis yra anksčiau siekęs vadovauti FNTT, tačiau tąkart konkursą laimėjo Vitalijus Gailius.

Vidaus reikalų ministerija BNS penktadienį patvirtino, kad jos paskelbtame konkurse į FNTT direktoriaus pavaduotojo pareigas dalyvauja vienas pretendentas.

Patikrinus dokumentus, jeigu jie atitiks konkurso sąlygas, artimiausiu metu bus surengtas pats konkursas.

Į FNNT direktoriaus pavaduotojo postą galėjo pretenduoti asmenys, turintys socialinių mokslų studijų srities teisės krypties aukštąjį universitetinį arba jam prilygintą išsilavinimą, ne mažesnę kaip dešimties metų darbo patirtį operatyvinės veiklos ar ikiteisminio tyrimo srityse, ne mažesnę kaip penkerių metų vadovaujamo darbo teisėsaugos institucijose patirtį.

Jie taip pat turi atitikti nustatytus sveikatos reikalavimus, taip pat reikalavimus, būtinus išduodant leidimą dirbti ar susipažinti su įslaptinta informacija žymima slaptumo žyma „Visiškai slaptai“.

FNTT direktoriaus Vitalijus Gailius ir jo pavaduotojo pareigas ėjęs Vytautas Giržadas atleisti vasario 15 dieną.

Buvęs vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis FNTT vadovų atleidimą motyvavo Valstybės saugumo departamento medžiaga. Anksčiau šie pareigūnai tikrinti poligrafu dėl informacijos apie banką „Snoras“ atskleidimo.

Dėl šio sprendimo, sulaukusio koalicijos partnerių konservatorių kritikos ir sukėlusio įtampas koalicijoje, vėliau buvo priverstas atsistatydinti ir pats R.Palaitis.

V.Giržadas teisme ginčija buvusio vidaus reikalų ministro R.Palaičio įsakymą dėl leidimo dirbti su slapta informacija panaikinimo, dėl pakartotinio patikrinimo poligrafu ir patį atleidimą iš pareigų.

V.Gailių FNTT vadovo poste pakeitė konkursą laimėjęs Kęstutis Jucevičius, anksčiau ėjęs FNTT Specialiųjų užduočių valdybos Operatyvinės veiklos skyriaus viršininko pareigas.


Šiame straipsnyje: Šarūnas RameikisFNTT

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių