Į EŽTT teisėjo poziciją kandidatūras pateikė devyni pretendentai

  • Teksto dydis:

Į Europos Žmogaus Teisių Teismo (EŽTT) teisėjo pareigas kandidatūras pateikė devyni pretendentai, antradienį pranešė Teisingumo ministerija.

Pasak ministerijos, pirmadienį dėl techninių kliūčių skelbtas ne pilnas pretendentų sąrašas, jis papildytas dar vienu dalyviu.

Kandidatais į EŽTT teisėjus pretenduoja tapti Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo teisėjas Audrius Bakaveckas, Mykolo Romerio universiteto (MRU) profesorius Darijus Beinoravičius, Vilniaus apygardos administracinio teismo teisėja Sigita Fomičiova, MRU Teisės mokyklos dekanė Lyra Jakulevičienė, Lietuvos socialinių mokslų centro Teisės instituto vyriausioji mokslo darbuotoja Agnė Limantė, Lietuvos Aukščiausiojo Teismo teisėjas Gediminas Sagatys, advokatas Rytis Satkauskas, advokatų kontoros „GLIMSTEDT Bernotas ir partneriai“ vadovaujanti partnerė Solveiga Vilčinskaitė, vaiko teisių apsaugos kontrolierė Edita Žiobienė.

Dokumentus pretendentai turėjo pateikti iki gegužės 24 dienos.

Pretendentus vertins sudaryta darbo grupė. Darbo grupė sudarys kandidatų, atitinkančių EŽTT teisėjui keliamus reikalavimus ir surinkusių ne mažiau kaip aštuonis vertinimo balus iš dešimties, sąrašą.

Šis sąrašas bus teikiamas ministrei pirmininkei Ingridai Šimonytei. Ji, įvertinusi kandidatūras, Vyriausybei pateiks motyvuotą siūlymą dėl trijų kandidatų į EŽTT teisėjus.

Vyriausybė, prezidentui pritarus, siūlydama kandidatus į EŽTT teisėjus konsultuojasi su Seimu. Remiantis Žmogaus teisių ir pagrindinių laisvių apsaugos konvencijos 22 straipsniu, teisėjus nuo kiekvienos valstybės, Konvencijos dalyvės, renka Europos Tarybos Parlamentinė Asamblėja dalyvaujančių narių balsų dauguma iš trijų kandidatų sąrašo, kurį pateikia atitinkama valstybė.

EŽTT teisėju nuo Lietuvos nuo 1994 metų birželio mėnesio iki 2004 metų, dvi kadencijas, buvo Pranas Kūris, nuo 2004 metų lapkričio – Danutė Jočienė, o nuo 2013 metų – Egidijus Kūris.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
"teisininkė" Laura Šaliamoraitė-Andrušaitė, - niekam nerekomenduoju šios "teisininkės"... žemesnio lygio ir žemesnės moralės teisininkės jau nelabai surasi, meluoja, klastoja dokumentus, teikia melagingus duomenis valstybinėms institucijoms, nors tai neturėtų stebinti, nes ji dirba Matijošaičiams ir Vičiūnams, kurie remia vaikų prievartautojus ir žudikus

komandiruokit tuos korumpuotus kysininkus

komandiruokit tuos korumpuotus kysininkus portretas
visus iki vieno yb ta eurozopos TT , ten algos didesnes ,,nustos reikalaut is lietuvos mokesciu moketoju jiems kelt algas , o ir teisingumas galimai gali sugrtzti y lietuva... atsikracius siu gnydu.

Galėtų

Galėtų portretas
Būt kiemsargiais neblogais
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių