Į aplinkos ministrus siūlomas G. Kazlauskas

Dar vakar žurnalistams  Seimo pirmininkas Arūnas Valinskas tvirtino, kad kandidato į aplinkos ministrus nekeis ir siūlys Neringos vicemero Arūno Burkšo kandidatūrą. Šiandien Tautos prisikėlimo (TP) partijos lyderis persigalvojo. Į ministrus siūlomas statybų bendrovės „Merko statyba“ generalinis direktorius Gediminas Kazlauskas.

Tokį partijos apsisprendimą antradienį spaudos konferencijoje oficialiai patvirtino Tautos prisikėlimo frakcijos Seime seniūnas Laimontas Dinius.

„Kompetencijos ir kitais atžvilgiais manome, kad šis kandidatas yra tinkamas užimti postą“, – sakė L. Dinius.

Seimo pirmininkas A.Valinskas pabrėžė G.Kazlausko kandidatūrą derinęs su A.Kubiliumi ir jokių prieštaravimu iš jo neišgirdęs, todėl TP lyderis tikisi, kad šis kandidatas bus priimtinas ir V. Adamkui.

Pats kandidatas, dabartinis statybų bendrovės  „Merko statyba“ generalinis direktorius G. Kazlauskas, spaudos konferencijos Seime metu sakė sentimentų verslui nejaučiantis ir prisipažino nelaikantis savęs ypatingu verslininku.

„Esu tik samdomas vadybininkas, todėl jokių sentimentų paliekamai vietai nejaučiu“, - teigė naujasis kandidatas į aplinkos ministrus.

G. Kazlauskas turi inžinieriaus statybininko išsilavinimą. „Merko statyba“ generaliniu direktoriumi jis tapo praėjusių metų gruodžio 20 dieną, pakeitęs dėl asmeninių priežasčių iš šių pareigų pasitraukusį Algirdą Alijošių.

Prieš tai kandidatas į ministrus dirbo vadovaujantį darbą statybų bendrovėse „Constructus“, „KRUGER“ (Danija), „Centro kubas“, „Tarptautinė statybos korporacija“, šešerius metus buvo Pasaulio banko finansuojamų socialinės apsaugos ir švietimo projektų pirkimų ir statybų įgyvendinimo vadovu.

Primename, kad vakar paskirtasis premjeras Andrius Kubilius leido suprasti, jog Prezidentas Valdas Adamkus netvirtins prieš tai Tautos prisikėlimo partijos siūlytos A. Burkšto kandidatūros.

„Kiek suprantu, TPP vadovai ir frakcija žino Prezidento nuomonę. Tikiuosi, kad jie gali į ją iš anksto reaguoti nelaukdami, kol ji bus realizuota", – žurnalistams vakar sakė A.Kubilius.

Po A. Valinsko susitikimo su Prezidentu A. Burkšas savo kandidatūrą nusprendė atsiimti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių