„Hitachi“ žada gerbti referendumo dėl naujos AE rezultatus

Strateginio investuotojo į naująją atominę elektrinę (AE) Visagine - Japonijos koncerno „Hitachi“ vienas vadovų pasisakė apie būsimąjį referendumą. Jis sako, jog kompanija gerbs ir vykdys spalį vyksiančio referendumo dėl naujos AE rezultatus.

„Pirmiausia „Hitachi" kaip kompanija neturi teisės pasirinkti - ar ji statys, ar nestatys. Šis pasirinkimas priklauso Lietuvos žmonėms ir Lietuvos Seimui. Koks bus sprendimas, mes jį gerbsime ir vykdysime“, - ketvirtadienį Vilniuje žurnalistams sakė „Hitachi“ viceprezidentas ir branduolinės energetikos verslo vadovas Masaharu Hanyu.

Parengiamuosius naujos AE darbus įgyvendinančios bendrovės Visagino atominė elektrinė vadovas Rimantas Vaitkus teigė,  jog referendumo rezultatai yra labai svarbūs.

„Jie bus gerbiami projekto vystytojų bet kuriuo atveju. Tai suteikia galimybę per likusį mėnesį pateikti kuo daugiau argumentų ir informacijos susidaryti nuomonę. Mūsų raginimas yra toks, - kad žmonės giliau susipažintų su pagrindiniais faktais, kurie jaudina žmones“,  - žurnalistams sakė R.Vaitkus.

Jis tiesiai neatsakė, koks bus projekto likimas, jei referendume gyventojai nepritars AE projektui: „Aš negaliu sakyti, šiuos visus klausimus sprendžia Seimas. Aš kalbu apie mūsų įmonės poziciją. Referendumo rezultatus įvertina ir sprendžia Seimas“.

Liepos viduryje Seimas nutarė, kad spalio 14 dieną kartu su Seimo rinkimais turi būti rengiamas patariamasis referendumas. Rinkėjams bus pateiktas teiginys „Pritariu naujos atominės elektrinės statybai Lietuvos Respublikoje“, o žmonės turės pasirinkti vieną iš dviejų atsakymų: „taip“ arba „ne“.

Jei referendumo rezultatai bus teigiami, Lietuva su Latvija, Estija ir Japonijos kompanija „Hitachi“ tikisi iki 2020-2022 metų pastatyti naują atominę Visagine elektrinę šalia Ignalinos elektrinės, kurios antrasis iš dviejų reaktorių buvo uždarytas 2009 metų pabaigoje.


Šiame straipsnyje: Masaharu HanyuHitachiAE

NAUJAUSI KOMENTARAI

jo

jo portretas
Pirma. Patariamasis referendumas negalimas Lietuvoje pagal galiojančia šiuo metu konstitucija. Antra. Teiginys turėtų būti suformuotas kitaip, t.y.: "Pritariu Visagino atominės elektrinės statybai."

Senjoras

Senjoras portretas
Gerbiu vieno iš 'XITAXI' vadovų pasisakymą.Tai ne mūsų mankūrtų išvedžiojimai .Nors aš ir prieš atominės bombos ikurdinimą Lietuvoje.

Tiesiai šviesiai

Tiesiai šviesiai portretas
Žmonių banda dar nesubrendusi referendumams.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių