Helovinas Lietuvoje nepopuliarus

Trijų didžiųjų Lietuvos miestų gyventojai teigia nešvenčiantys Helovino, kiek daugiau prijaučiančiųjų šiai šventei - sostinėje.

Nors prekybos centruose prieš Heloviną pasirodo daugybė karnavalinių drabužių ir didžiulių moliūgų, naktiniuose klubuose rengiami Helovino vakarėliai, televizijos rengia tam specialias laidas, vis dėlto lietuviai nėra linkę švęsti šios šventės. 

Vilniausdiena.lt portale skelbtos apklausos duomenimis, 23 procentai portalo skaitytojų teigė švenčiantys šią šventę. Net 16 procentų iš jų prisipažino Holoviną šiemet šventę pirmąjį kartą. 6 procentai atsakė, kad nežino, kas tas Helovinas.

Kaunodiena.lt portalo skaitytojai Helovino atžvilgiu nusiteikę dar skeptiškiau. Nepaisant to, kad šiemet Helovinas buvo švenčiamas net Kauno pilyje, švenčiantys Heloviną atsakė tik 7 procentai kauniečių. 76 procentai mano, kad švęsti Heloviną yra negarbinga mirusiųjų atžvilgiu, o 17 procentų teigia nežinantys, kas tai per šventė.

Heloviną švenčia tik 8 procentai Klaipedosdiena.lt portalo skaitytojų, atsakiusių į apklausą.

Gali būti, kad netgi tie, kurie spalio 31 dieną linksminosi naktiniuose klubuose, mano, kad tai nebuvo Helovino šventimas, tiesiog proga pasibūti gerame koncerte.


Šiame straipsnyje: Helovinas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių