Gyvenimas Lietuvoje vertinamas geriau nei prieš metus

Nors du trečdaliai Lietuvos piliečių mano, kad reikalai krypsta į blogąją pusę, vis dėlto didėja gyventojų dalis, manančių priešingai.

2018 metų kovo mėnesį kiek daugiau nei trečdalis (35 proc.) apklaustų Lietuvos gyventojų atsakė, kad pastaruoju metu reikalai Lietuvoje, jų nuomone, krypsta į gerąją pusę. Tuo tarpu gyventojų dauguma (64 proc.) vis dar jaučia, kad reikalai šalyje blogėja.

Lyginant gyventojų vertinimus su ankstesnio mėnesio duomenimis, ryškių piliečių nuomonėje pasikeitimų nėra.

Tačiau naujausių gyventojų apklausų duomenis lyginant su statistika, gauta lygiai prieš metus (2017 m. kovą), manančiųjų, kad reikalai šalyje gerėja, padidėjo 8 procentiniais punktais. Praėjusių metų kovą 27 proc. manė, kad reikalai šalyje gerėjo, ir 72 proc., kad blogėjo.

Kad šalyje reikalai krypsta į gerąją pusę, dažniau nurodė jaunimas iki 30 metų žmonės (49 proc.), didmiesčių gyventojai (46 proc.), respondentai su aukštuoju išsilavinimu (42 proc.), besimokantis jaunimas (62 proc.) bei specialistai ir tarnautojai (43 proc.).

Dažniau už kitus dabartine padėtimi šalyje yra nepatenkinti vyresni nei 50 metų žmonės. Net 72 proc. šiai amžiaus grupei priklausančių žmonių mano, kad reikalai iš esmės krypsta į blogąją pusę. Lygiai tai pat situaciją šalyje jaučia kaimo vietovėse gyvenantys piliečiai (72 proc.).

Respondentai su viduriniu ar profesiniu išsilavinimu (70 proc.) bei su mažiausiomis šeimos pajamomis per mėnesį - iki 600 eurų (69 proc.), bedarbiai ir namų šeimininkės (72 proc.) bei lenkų tautybės gyventojai (77 proc.) mano, kad pastaruoju metu reikalai Lietuvoje krypsta į blogąją pusę.

Šalies gyventojų apklausą naujienų agentūros ELTA užsakymu atliko rinkos ir viešosios nuomonės tyrimų kompanija „Baltijos tyrimai“. Apklausa vyko kovo 28-balandžio 8 dienomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Raimis

Raimis portretas
Lietuvoje gyvenimas tragiskas. As dirbu Anglijoje,uzdirbu gerai,bet Lietuvoje negaleciau pragyventi uz savo atlyginima. Buvau dviem savaitem atvaziaves,zmones ibauginti,bendravimo jokio. Cia apklausa dare Vilniuja,reiketu kaimuose,miesteliuose padaryti apklausa,visai kitokie butu duomenys.

Skambino

Skambino portretas
Norėjo apklausti apie gyvenimo kokybė, pradėjau nuo pensijos dydžio, pasakė Ačiū ir atsijunge.

pypenas

pypenas portretas
Gyvenimas Lietuvoje taip pagerėjo,kad VERKTI norisi..............???????????
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių