Gyvenamosios vietos vis dar nedeklaravę beveik 90 tūkst. lietuvių

  • Teksto dydis:

2016 m. sausio 1 d. įsigaliojo Gyvenamosios vietos deklaravimo įstatymas, įpareigojęs asmenis, įtrauktus į gyvenamosios vietos neturinčių asmenų apskaitą, per 12 mėnesių, t. y. iki 2017 m. sausio 1 d., deklaruoti faktinę gyvenamąją vietą.

Iki nustatyto termino likus mažiau nei trims mėnesiams gyvenamosios vietos vis dar yra nedeklaravę beveik 90 tūkst. gyventojų. Kokių priemonių yra imtasi užtikrinant tinkamą įstatymo įgyvendinimą, aiškinosi Seimo Valstybės valdymo ir savivaldybių komitetas.

Komiteto pirmininkas Valentinas Bukauskas, išklausęs Vidaus reikalų ministerijos informaciją apie vangaus įstatymo įgyvendinimo priežastis ir siūlymus dėl tolesnių veiksmų, akcentavo, kad vien tik kylančių problemų įvardinimas ir įpareigojimo termino pratęsimas dar 6 mėnesiams ar net metams, gyvenamosios vietos deklaravimo proceso nepaspartins ir problemos iš esmės neišspręs. V. Bukauskas pasigedo Valstybinės mokesčių inspekcijos, Registrų centro ir kitų institucijų aktyvesnio bendradarbiavimo renkant ir keičiantis turima informacija ir išreiškė susirūpinimą, kad gyvenamosios vietos deklaravimo problemos prisimenamos tik tuomet, kai informacijos iš ministerijos paprašo Seimo komitetas.

Komitetas raštu kreipsis į Ministrą Pirmininką, atkreipdamas dėmesį į susidariusią probleminę situaciją ir ragindamas nedelsiant imtis priemonių, kad įstatymo įgyvendinimas vyktų sklandžiai ir laikantis numatytų terminų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Sovietiniai laikai grįžta kai 'pripiska' buvo būtina???

Švaistomi pinigai

Švaistomi pinigai portretas
Koks iš to tolkas? Jei ir prisideklaravusių nerasi, kad ir adresą turi ir tie kur gyvena nežino kaip juos rast?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių