G.Vainauskas atvyko į Antikorupcijos komisijos posėdį

Antradienį į Seimo Antikorupcijos komisiją posėdį atvyko dienraščio „Lietuvos rytas“ vyriausiasis redaktorius Gedvydas Vainauskas.

Antikorupcijos komisija tiria Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) vadovų atleidimo aplinkybes.

Antradienį pakartotinai komisijos nariai bendravo su vidaus reikalų ministru Raimundu Palaičiu, generalinio prokuroro pavaduotoju Dariumi Raulušaičiu. Taip pat lankėsi Lietuvos banko valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas, buvęs generalinio prokuroro Dariaus Valio pavaduotojas Andrius Nevera, Specialiųjų tyrimų tarnybos vadovas Žimantas Pacevičius, keli Generalinės prokuratūros prokurorai, melo atpažinimo specialistė.

Dalis komisijos lankėsi Antrajame operatyvinių tarnybų departamente prie Krašto apsaugos ministerijos, kur domėjosi poligrafo tyrimais.

Praėjusią savaitę tyrimą pradėjusi komisija jau apklausė ministrą R.Palaitį, iš FNTT direktoriaus pareigų atleistą Vitalijų Gailių, jo pavaduotoją - Vytautą Giržadą, VSD generalinį direktorių Gediminą Griną, generalinį prokurorą Darių Valį, jo pavaduotoją Darių Raulušaitį, prezidentės Dalios Grybauskaitės patarėją Joną Markevičių, kitus asmenis.

Prokuratūros prašymu VSD atlikus tyrimą dėl informacijos nutekėjimo vidaus reikalų ministras R.Palaitis panaikino FNTT vadovų Vitalijaus Gailiaus ir Vytauto Giržado leidimus dirbti su slapta informacija, vėliau ir atleido juos iš pareigų. Tyrimas atliktas dėl informacijos nutekėjimo apie planuojamus teisėsaugos veiksmus dėl banko „Snoras“.

Lapkričio mėnesį prieš pat „Snoro“ nacionalizavimą dienraštis „Lietuvos rytas“, cituodamas anoniminius šaltinius, pranešė, kad Generalinė prokuratūra jau pasirašė leidimus atlikti kratas viename bankų ir jo vadovų namuose. Konkretaus banko dienraštis nenurodė, tačiau teigė, jog taikinys yra „lietuviškas bankas“. Daugiau nei trečdalį „Lietuvos ryto“ akcijų valdė „Snoras“.


Šiame straipsnyje: FNTTGedvydas Vainauskas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Sima

Sima portretas
Tvarkos ir teisingumo!

Tvarka

Tvarka portretas
Gila, kad komisijai vadovauja nebe K. Komskis, o dainininkas Kernagis

Tvarka

Tvarka portretas
Mums tereikia pasiekti teisingumą!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių