G.Steponavičius nedramatizuoja mokytojų ketinimų streikuoti

Švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius teigia nedramatizuojąs Žemaitijos mokytojų ketinimų balandį surengti neterminuotą streiką. Jis vylėsi, kad kompromisas bus rastas.

„Nedramatizuoju tų ketinimų. Ar artėjantys rinkimai, ar noras radikaliau formuoti klausimus ne visuomet padeda pasiekti mokytojams norimų sprendimų“, - pirmadienį BNS sakė G.Steponavičius.

Ministras tvirtino, kad profesinėms sąjungoms jau senokai laikas nuo ultimatumų kalbos pereiti prie dalykinio dialogo. Juoba, kad yra įkurtos darbo grupės, kur aptariami visi kylantys klausimai.

„Ne tas metas ir ne tokios aplinkybės, kai reikia žvanginti ginklais“, - sakė jis.

G.Steponavičiaus teigimu, su profsąjungomis sutarta, kad iki balandžio 5-osios bus pateikti siūlymai dėl pedagogų kvalifikacijos, per kitus porą mėnesių - ir dėl keliamų finansavimo klausimų.

Pirmadienį pranešta, kad Žemaitijos regiono profesinių sąjungų susivienijimas balandžio 10 dieną rengia neterminuotą mokytojų streiką.

Vieno iš Žemaitijos regiono profesinių sąjungų susivienijimo lyderių Eugenijaus Jesino teigimu, streikuoti planuoja 103 mokyklų pedagogai. Jis neatmetė galimybė, kad šis skaičius gali ir didėti, nes šią savaitę Lietuvos švietimo profesinė sąjunga spręs, ar prisidėti prie streiko.

Anot E.Jesino, skelbti neterminuotą streiką nutarta dėl to, kad Švietimo ir mokslo ministerija „nenori konstruktyviai spręsti reikalavimų, pateiktų po įspėjamojo streiko“.

E.Jesinas BNS sakė, kad su švietimo ir mokslo ministru Gintaru Steponavičiumi prieš keletą savaičių vykęs susitikimas lyg ir davė vilties, kad pavyks rasti kompromisų, tačiau profesinės sąjungos nuogąstauja, kad viskas kol kas tėra žodžiai. Žemaitijos pedagogų atstovas pabrėžė, kad jie reikalauja rašytinių įsipareigojimų ir garantijų, kad prisiimti įsipareigojimai bus vykdomi net pasikeitus politinei valdžiai.

Iki balandžio 5 dienos turėtų įvykti dar vienas švietimo ir mokslo ministro bei profsąjungų atstovų susitikimas.

Vasario pabaigoje įspėjamajame dviejų valandų streike vasario 21 dieną dalyvavo apie 300 mokyklų, iš viso jų Lietuvoje yra apie 1300.

Streikuotojai reikalavo keisti mokyklų finansavimo sistemą, atidėti planuojamą pedagogų atestaciją, koreguoti darbo apmokėjimo tvarką taip, kad būtų užtikrintas darbo krūvis.
Šiuo metu ministerijoje veikia dvi darbo grupės, kurios sprendžia ir kai kuriuos šių profsąjungų iškeltus klausimus.

Pasak ministerijos, 2003–2010 metais bendrojo lavinimo mokyklose mokinių skaičius sumažėjo 128 tūkst., o pastaraisiais metais kiekvieną rugsėjo 1-ąją į mokyklas susirenka maždaug per 20 tūkst. mažiau mokinių negu ankstesniais. Dėl to šalyje pertvarkomas mokyklų tinklas, uždaromos ištuštėjusios ugdymo įstaigos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

farsas

farsas portretas
įmitęs todėl nedramatizuoja

senis

senis portretas
Liberastas

3

3 portretas
tegul pabando ministras mokykloj padirbti kokius metelius. va tada įšdomu kaipšnekėtų.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių