Grėsmė: sergančiųjų peršalimo ligomis katastrofiškai daugėja

Sergamumas gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) Lietuvoje grėsmingai auga, epidemija apima vis daugiau šalies teritorijų, pranešė Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centras (ULAC).

Jo duomenimis, gripo epidemijas šią savaitę planuojama skelbti Alytaus rajone, Ukmergės, Lazdijų, Akmenės, Joniškio, Radviliškio rajonuose.

Pirmadienį gripo epidemija paskelbta Alytaus mieste bei Panevėžyje.

Praėjusią savaitę gripo epidemijos paskelbtos Kaune, Prienų bei Rokiškio rajonuose.

Gripo epidemiją galima skelbti, kai sergamumas gripu ir ŪVKTI siekia ne mažiau kaip 100 atvejų 10 tūkst. gyventojų per savaitę.

Sergamumas gripu ir ŪVKTI praėjusią savaitę siekė 138,4 atvejo iš 10 tūkst. gyventojų. Ankstesniąją savaitę šis sergamumo rodiklis buvo 89,6 susirgimo 10 tūkst. gyventojų.

Pernai tuo pačiu metu bendras Lietuvos sergamumo rodiklis buvo beveik tris kartus mažesnis. Jis siekė 47,89 atvejo 10 tūkst. gyventojų.

Mažiausiai sergančiųjų gripu ir ŪVKTI praėjusią savaitę registruota Tauragės administracinėje teritorijoje (71,99 atvejo 10 tūkst. gyventojų), daugiausiai – Kauno administracinėje teritorijoje (188 atvejo 10 tūkst. gyventojų).

Lietuvoje praėjusią savaitę į gydymo įstaigas dėl gripo kreipėsi 969 pacientai, į ligoninę paguldyti 407 asmenys, iš jų 212 asmenų iki 18 metų. Ankstesnę savaitę dėl gripo į ligoninę buvo paguldyti 177 asmenys.

Europos ligų prevencijos ir kontrolės centro duomenimis, apie didėjantį gripo viruso plitimą pranešė 17 šalių. Stebimas didžiausias laboratorijose išskirtų gripo virusų skaičius per pastarąsias dvi savaites.


Šiame straipsnyje: epidemijaligosgripas

NAUJAUSI KOMENTARAI

homoseksualiai

homoseksualiai portretas
tu labas ir as labas

as

as portretas
kiek galima zmones gazdinti

gydytoja

gydytoja portretas
jokios katastrofos nera ir nebuvo, o tokius zurnalistus uz panikos skleidima reiketu sodinti. ir jiems butu ramiau zonoje, nes ten gripas taip neplinta ir kitu negasdintu.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių