Grėsmė Lietuvos vystymuisi – pragaištinga emigracija

Kas valandą iš Lietuvos išvyksta apie 4–5 žmones, per dieną – beveik 100, o per metus šalį palieka per 35 tūkst. asmenų.

Nuo 1990 metų Lietuva neteko beveik 900 000 gyventojų. Lietuvos mokslininkai pripažįsta, kad didžiausia grėsmė Lietuvos saugumui ir socialiniam-ekonominiam vystymuisi yra intensyvi emigracija.

Kauno Vytauto Didžiojo universitete rengiama mokslinė-praktinė konferencija, per kurią ketinama atkreipti dėmesį į emigracijos problemą. Dirbančių ir mokesčius mokančių asmenų skaičius Lietuvoje kasmet sparčiai mažėja, traukiasi rinka, mažėja vartotojų, nyksta verslai, ypač atokesniuose regionuose, kyla reali grėsmė Lietuvos ekonomikai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pazystama

Pazystama portretas
Priemineja istatymus. Tokius kad lietuvos gyventojui butu tik sunkiau gyvent. Algas "pakelia" o tada staiga kas nors pabrangsta tai kuras tai maistas tai komunaliniai. Juokinga kai sneka nesamones pries rinkimus. Kiek viena karta tas pats per ta pati. Kai liks tik pensininkai tada as paziuresiu ka jie darys.

Tomas

Tomas portretas
Priežastis labai paprasta Teismai leidžia siautėti kriminalinėm gaujom Ir mažas uždarbis. Normalus žmogus visada ieškos šalies kur galės jaustis saugus ir gauti padoru atlyginimą.....

Loreta

Loreta portretas
Naujasis darbo kodeksas dar daugiau padidins emigraciją. ,,Pagarba" jį priėmusiems trumparegiams, kurie vėl veržiasi prie lovio ,,pataisų" daryti.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių