G.Kirkilas prognozuoja greitą koalicijos žlugimą

Premjero postą paliekantis Gediminas Kirkilas laidoje „Savaitė“ teigė, kad valdančioji koalicija gali gyvuoti tik iki Prezidento rinkimų.

„Galvoju, kad 15-oji Vyriausybė veiks maždaug apie pusmetį, o po Prezidento rinkimų bus kiti sprendimai“, – laidoje „Savaitė“ sakė G.Kirkilas.

„Vargu, ar dabartinė valdančioji koalicija galės iškelti tą kandidatą, kuris laimės Prezidento rinkimus. Tai reiškia, kad formuojant Vyriausybę iš naujo šitoje koalicijoje bus susidarę labai daug prieštaravimų. Vargu, ar ji išliks tokia pati kaip dabar. Nesakau, kad po Prezidento rinkimų tikrai sudarysime valdančiąją koaliciją, bet Seime gali būti daug pasikeitimų“, – mano jis.

G.Kirkilas taip pat pareiškė neabejojantis, kad Tautos prisikėlimo partijos lyderis ir Seimo Pirmininku išrinktas Arūnas Valinskas dalyvaus Prezidento rinkimuose.
Priminsime, kad kol kas niekas nėra pranešęs savo sprendimo dalyvauti Prezidento rinkimuose.

Prezidento rinkimai turėtų įvykti 2009 m. gegužės 10 arba 17 d. Tikslią datą turi nustatyti Seimas. Kandidatai į Prezidento postą turi būti pradėti kelti prieš du mėnesius iki rinkimų – kovo viduryje.

G.Kirkilo manymu, valdančiajai koalicijai nepavyks susitarti dėl antikrizinio plano, kuris, pasak jo, yra pasmerktas žlugti.

„Iškils prieštaravimų dėl daugelio dalykų. Pirmiausia dėl tų žingsnių, kurių jie dabar ketina imtis. Jeigu bus daromos nuolaidos liberalams, tai reikš, kad krizės našta bus perkelta paprastiems žmonėms", - kalbėjo laikinasis Premjeras. Jis taip pat pabrėžė manąs, kad dabar ne laikas daryti mokesčių reformą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių