G.Kirkilas: A.Valinskas kandidatuos į Prezidentus

“Aš neabejoju, kad jis dalyvaus”, – paklaustas apie Arūno Valinsko ketinimus dalyvauti Prezidento rinkimuose pareiškė laikinasis Premjeras Gediminas Kirkilas.

„Kodėl jam nedalyvauti? Pabandė vieną kartą, pasisekė. Galima bandyti antrą kartą“, – interviu LTV laidai „Savaitė“ sakė G. Kirkilas.

Laikinasis Premjeras interviu taip pat suabejojo, ar dabartinės koalicijos iškeltas kandidatas gali laimėti Prezidento rinkimus. Jis taip pat teigė, kad po Prezidento rinkimų gali keistis dabartinė koalicija, kuri jau dabar, anot jo, draskoma prieštaravimų.

G.Kirkilas taip pat teigė, kad socialdemokratai jau gruodį nuspręs, kas bus keliamas į Prezidento postą. Jei partija nutartų, kad jis yra tinkamas kandidatas, socialdemokratų lyderis teigia neatsisakysiantis dalyvauti šiuose rinkimuose.

Pats Arūnas Valinskas nei patvirtina, nei paneigia tokias kalbas. Praėjusį sekmadienį laidoje „Savaitė“ paklaustas apie planus dėl Prezidento rinkimų jis atsakė: „Palikime daugtaškį“.

Praėjusį pirmadienį po susitikimo su Prezidentu Valdu Adamkumi, A. Valinskas teigė, kad kalbos apie jo galimą dalyvavimą prezidento rinkimuose yra per ankstyvos.
Kol kas niekas dar nėra oficialiai pareiškęs savo sprendimo dalyvauti Prezidento rinkimuose.

Prezidento rinkimai turėtų įvykti 2009 m. gegužės 10 arba 17 d. Tikslią datą turi nustatyti Seimas. Kandidatai į Prezidento postą turi būti pradėti kelti prieš du mėnesius iki rinkimų – kovo viduryje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių