G.Kazlausakas žada kovoti su nelegaliomis statybomis

Ketvirtadienį po susitikimo su Prezidentu Valdu Adamkumi kandidatas į aplinkos apsaugos ministrus Gediminas Kazlausakas pareiškė kovosiantis su nelegaliomis statybomis, o „gamtos grožybes atverti visuomenei“.

Ketvirtadienį Tautos prisikėlimo partijos kandidatas į aplinkos ministrus G.Kazlauskas susitiko su šalies vadovu V.Adamkumi.

Bendrovės „Merko statyba“ generalinis direktorius pareiškė visą gyvenimą kaip  statybininkas kovojęs su nelegaliomis statybomis, todėl jei bus paskirtas į ministro postą, darbus pradės nuo jų.

Ilgametę patirtį aplinkosaugos srityje turintis valstybės vadovas susitikime išreiškė susirūpinimą dėl nelegalių statybų ir lėšų iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų įsisavinimo klausimus.

Prezidentas klausė, ar statybų versle dirbusiam kandidatui pakaks kompetencijos naujoje veikloje.

Susitikime buvo kalbama apie ekologiškai itin jautrios teritorijos – Kuršių nerijos – ateitį. Šalies vadovas griežtai pasisako prieš oro uosto, tilto į Kuršių neriją statybą, tranzito srautų per šią teritoriją intensyvinimą. Prezidentas V. Adamkus atkreipė kandidato dėmesį į tai, kad ankstesnėms ministerijos vadovybėms įgyvendinant svarbius aplinkosauginius projektus sunkiai sekdavosi užmegzti dialogą su vietos bendruomenėmis.

Taip pat kalbėta apie ES lėšomis finansuojamų projektų problemas, nes būtent aplinkosaugos srityje šios lėšos yra įsisavinamos lėčiausiai. Valstybės vadovą domino, kaip kandidatas vertina siūlymus dalį Aplinkos ministerijos funkcijų, susijusių su daugiabučių namų renovacija, perduoti kitoms ministerijoms, pavyzdžiui, naujai kuriamai Energetikos ministerijai.

Prezidento V. Adamkaus nuomone, naujoji ministerijos vadovybė visada galės remtis ir turėtų tai daryti - į Aplinkos ministerijoje dirbančius patyrusius specialistus.


Šiame straipsnyje: kazlauskas,aplinkos ministerija

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių