G.Jacka pareiškė pretenzijas į mūrinę kurhauzo dalį

Mūrinę Palangos kurhauzo dalį restauruoti pradėjusi Palangos savivaldybė sulaukė kurorto pastato bendraturčio Gedimino Jackos ir jo šeimos ieškinio – medinę kurhauzo dalį valdantis palangiškis pareiškė pretenzijas ir į antrojo aukšto mūrinę dalį.

Palangos apylinkės teismas gavo G.Jackos šeimos prašymą iš naujo nustatyti pastato naudojimo tvarką tarp bendraturčių, pranešė „Lietuvos rytas“.

Savo ieškinyje kurhauzo bendraturčiai prašo jiems perduoti savivaldybei priklausančios mūrinės pastato dalies antrąjį aukštą ir pietinę verandą.

Už tai Jackos savivaldybei siūlo priskirti jų valdomą 96 kvadratinių metrų ploto medinės pastato dalies dalį ir šiaurinę verandą.

Po 2002 metų rugpjūčio pabaigoje įvykusio gaisro kurhauzo bendraturčiai – Palangos savivaldybė ir G.Jacka ir tada dar gyvas grafas A.Tiškevičius – pastatą pasidalijo dar 2003 metų gegužės mėnesį teismo patvirtinta taikos sutartimi.

Pagal ją savivaldybei atiteko mūrinė pastato dalis, šalia jos esanti 86 kvadratinių metrų ploto patalpa bei pietinė veranda – iš viso 532 kvadratinių metro pastato ploto.

G.Jackai ir A.Tiškevičiui liko medinė pastato dalis ir likusios kurhauzo dalys – 609 kvadratinių metrų.2002 metais gaisras labiau nuniokojo medinę pastato dalį, bet abi šalys pripažino, kad tarp jų padalytų pastato dalių vertė yra vienoda.2010 metų vasaros pabaigoje kilus audrai išgriuvo G.Jackai priklausančios medinės pastato dalies sienos fragmentas.

Siekdama išvengti nelaimės avariją tyrusi komisija G.Jacką įpareigojo nedelsiant pašalinti pavojingai pasvirusią vakarinę sienos dalį ir rekomendavo nuardyti likusias medines pastato konstrukcijos liekanas.

Tai padaręs G.Jacka dabar teigia, kad šitaip sumenko jam priklausančios pastato dalies vertė, todėl visas kurhauzas turėtų būti perdalytas.XIX amžiuje grafų Tiškevičių statytas, kultūrinės ir istorinės reikšmės pastatas buvo padegtas 2002-ųjų rugpjūčio 25-ąją, 2008-aisiais jį nuspręsta užkonservuoti. Praėjusią savaitę Palangos savivaldybė pradėjo restauruoti mūrinę pastato dalį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Bausti

Bausti portretas
Kiek galima terliotis su tuo Jacka??? Už restauravimo trukdymą Jacką reikia bausti

ruta

ruta portretas
Buvo rasyta , kad pats jacka inspiravo padegima , kad nereiktu restauruoti kurhauzo , tai dabar tai jau neaktualu ? O kaip su uzsakyta zmogzudyste ?

nieko naujo

nieko naujo portretas
parazitu sheimynele
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių