Girtaujantiems numatomos griežtesnės sankcijos dėl pašalpų

  • Teksto dydis:

Seimas antradienį ėmėsi svarstyti pataisas, kurios nuo liepos leistų girtaujantiems šalies gyventojams neskirti socialinės paramos ir nemokėti bedarbio pašalpų.

Piniginės socialinės paramos nepasiturintiems gyventojams įstatymo bei Nedarbo socialinio draudimo įstatymo pakeitimais nuo liepos girtaujantiems asmenims siūloma ne tik neskirti piniginės socialinės paramos ar nedarbo išmokos, bet ir nutraukti jau paskirtų išmokų mokėjimą, nustačius, kad jie girtauja.

Pataisos numato, kad tokios sankcijos būtų taikomos per du mėnesius iki kreipimosi dėl paramos dienos nustačius, kad vienas iš jos prašančios šeimos narių ar vienas gyvenantis asmuo buvo neblaivus. 

Pataisoms pritarta už balsavus 22 Seimo nariams, prieš – vienam, 17 susilaikius, jas toliau svarstys Seimo komitetai. Pataisas inicijuoja Ekonomikos komiteto vadovas „tvarkietis“ Remigijus Žemaitaitis ir konservatorius Dainius Kreivys.

Šias pataisas yra sukritikavęs  parlamento Teisės departamentas, teigiantis, kad jas gali būti sunku įgyvendinti, nes neaišku, kas ir kokia tvarka turi konstatuoti faktą, kad socialinę paramą gaunantis žmogus buvo neblaivus.

Seimo teisininkai taip pat kelia klausimą, kodėl išskiriami tik asmenys, kuriems būtų nustatytas neblaivumas, nes piniginę paramą ir kompensacijas galimai ne pagal paskirtį galėtų naudoti ir kiti socialinę riziką patiriantys gyventojai, pavyzdžiui, piktnaudžiaujantys psichotropinėmis medžiagomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Labai gerai

Labai gerai  portretas
kaip gerai, kad atsirado mąstančių ir darančių. Ir bus dar geriau jeigu suras mechanizmą gebantį pažaboti alkoholikus. Pagaliau kažkas daroma, bent jau garsiai kalbama. Turim ką turim. Patys matom, kad pašalpos prie gero nei vieno neprivedė ir iš bėdos neištraukė, o tik nugrimzdo visi pašalpininkai į tinginystės liūną ir tik savo teisių reikalauti bemoka.

to Aš

to Aš portretas
Kaip matyti, išbujojo tie pijokai, mat net grasina, neduos pinigų, tai eis vogti.o už vagystes teks kalėjime pasėdėti, taigi, galit negrasinti.Aišku, senai reikia baigti su tom pašalpom, tinginiai girtuokliai tegul dirbti eina, o tai neturi ką veikti, tai nuo ryto geria. Teisingai rašo komentare, tegul patys užsidirba ir tegul savo uždirbtus prageria, kodėl mokesčių mokėtojai pijokus turi išlaikyti ir girdyti.Seniai laikas atimt iš jų pašalpas.

Jurate

Jurate portretas
Atsibudo pries rinkimus,kur jus buvot anksciau,alchogolizmas yra liga ir ja reikia gydyti tik ne tokiom priemonem,pirmiausia Lietuvoje perdaug valdininku minkstos smegenys,kad tai suprastu.Uosle pinigams tik gerai isvystyta.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių