Ginčą sukėlusi balsavimą vertins etikos sargai

Etikos ir procedūrų komisija spręs, kaip vertinti opozicijos protestą sukėlusį ketvirtadienio balsavimą Seime.

Seimo Pirmininkė Irena Degutienė po susitikimo su opozicijos atstovais patvirtino, kad kreipimasis į Konstitucinį Teismą (KT) dėl sveikatos įstaigų pertvarkos bus teikiamas perbalsuoti, jei Seimo komisija konstatuos Seimo statuto pažeidimą.

Ketvirtadienį opozicija, paskelbusi, kad įsižeidė dėl pažeistų teisių, nedalyvavo vakariniame, tai yra paskutiniame, Seimo pratęstos sesijos posėdyje.

Apie tai žurnalistams pranešė opozicijos lyderis Valentinas Mazuronis, Seimo socialdemokratų partijos ir Darbo partijos frakcijos seniūnai Algirdas Butkevičius ir Vytautas Gapšys.

Seimo opozicija paliko plenarinių posėdžių salę, mat valdantieji esą neleido dirbti normaliomis sąlygomis. Pasak opozicijos lyderio, ignoruoti vyriausybės valandą ir pasitraukti iš posėdžių salės nutarta dėl to, kad valdantieji įstatymus pradėjo priiminėti „buldozeriu“.

Esą balsuojant, ar kreiptis į Konstitucinį Teismą (KT) dėl šalies gydymo įstaigų pertvarkos, pritarta vieno balso persvara. Kai kurie valdančiųjų atstovai pareiškė, kad nesuveikė jų elektroninė balsavimo sistema.

Antrąkart balsuojant vieno balso persvarą įgijo kreipimosi priešininkai, tačiau, opozicijai paprašius perbalsuoti, tokia galimybė nebuvo suteikta.


Šiame straipsnyje: etikos sargaibalsavimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių