Gimusieji po dirbtinio apvaisinimo turės galimybę sužinoti biologinius tėvus

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) turės parengti tvarką, kuri leis informuoti po dirbtinio apvaisinimo gimusius ir pilnametystės sulaukusius asmenis apie jų biologinius tėvus.

Vyriausybė trečiadienį pritarė, kad SAM nustatytų, kaip teikiama tokia informacija - tai reikalinga įgyvendinant metų pradžioje įsigaliojusį Pagalbinio apvaisinimo įstatymą.

Numatoma, kad SAM pilnametystės ar visiško veiksnumo sulaukusiems asmenims informacija apie lytinių ląstelių ar embriono donoro tapatybę būtų teikiama tik tuo atveju, jei su tuo sutinka patys donorai.

Metų pradžioje Seimo patvirtintas Pagalbinio apvaisinimo įstatymas numato, kad donoro tapatybė gali būti atskleidžiama tik teismo sprendimu, jei ši informacija reikalinga dėl vaiko sveikatos ar kitų svarbių priežasčių, taip pat sulaukus pilnametystės, jei yra donoro sutikimas.

Nuo sausio įsigaliojus Pagalbinio apvaisinimo įstatymui, tokios procedūros buvo nutrauktos laukiant, kol gydymo įstaigoms bus atnaujintos licencijos. Šiuo metu licencijas turi šešios gydymo įstaigos: Santaros klinikos, Baltijos Amerikos terapijos ir chirurgijos klinika, bendrovės „Jolsana“, „Vaisingumo klinika“, „Northway medicinos centras“, „Vaisingumo centras“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
O kaip su vaikais, gimusiais po 'žmonos' ištvirkavimų, KAS apgins tokių pasileidėlių moterų teisėtų Vyrų teises, kodėl Vyrams TIK pareiga mokėt alimentus nors vaikai ir ne jo?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių