Geros žinios vairuotojams: nereikės vežiotis krūvos dokumentų

Seimas panaikino prievolę vairuotojams su savimi turėti vairuotojo pažymėjimą, automobilio registracijos ir draudimo dokumentus – pakaks turėti asmens tapatybės dokumentą.

Tokios pataisos priimtos 82 Seimo nariams balsavus „už“, vienam buvus „prieš“ ir trylikai parlamentarų susilaikius. Numatyta, kad pakeitimai įsigalios nuo liepos.

„Vežiotis šūsnį dokumentų yra perteklinis reikalavimas ir pasiųskime labai gerą žinią vairuotojams, kad užteks su savimi turėti asmens tapatybės kortelę arba pasą“, – sakė vienas siūlymo iniciatorių konservatorius Mykolas Majauskas.

Pagal pataisas, vairuotojams pakaktų vežiotis tik asmens tapatybės kortelę ar pasą, o pareigūnai nuotoliniu būdu patikrintų vairuotojo pažymėjimo, transporto priemonės registravimo, techninės apžiūros ir draudimo duomenis. Šiuos pakeitimus inicijavo Vidaus reikalų ministerija bei Seimo nariai konservatorius M. Majauskas ir liberalas Vitalijus Gailius.

Ministerija savo teikime pažymėjo, kad pareigūnai visą reikiamą informaciją apie eismo dalyvį gali patikrinti registruose, o tendencijos rodo, kad dokumentai  keliasi į elektroninę erdvę, pvz., nuosekliai daugėja vairuotojų, kurie privalomuoju draudimu draudžiasi ir liudijimus gauna elektroniniu būdu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jolanta

Jolanta portretas
O jei automobilis ne mano pavarde registruotas,kaip tada?

vairuotojas

vairuotojas portretas
Uzims gal 5 min identifikavimas ir patikra visu reikiamu dokumentu, gal ir 5 min neuztruks

Anonimas

Anonimas portretas
Aš.Kaip patekus į eismo įvykį pildyti deklaracijas?
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių