Geriausiems studentams – prezidentų stipendijos

Geriausiems Lietuvos studentams skirtos penkios prezidentų stipendijos.

Šalia Kazio Griniaus, Antano Smetonos ir Aleksandro Stulginskio į prezidentinių stipendijų sąrašą šiemet įtraukti buvusio Lietuvos partizanų vado Jono Žemaičio ir pernai mirusio prezidento Algirdo Brazausko vardai.

Pagal švietimo ir mokslo ministro Gintaro Steponavičiaus įsakymą, vardinės stipendijos atiteks 28 universitetų ir kolegijų studentams.

Gabiausiems valstybinių aukštųjų mokyklų studentams kasmet numatoma iki 30 vardinių stipendijų – po penkias kiekvienai iš šešių studijų sričių. Technologijos mokslų studentams skiriamos J.Žemaičio, socialinių mokslų – A.Brazausko, biomedicinos mokslų – K.Griniaus, fizinių mokslų – A.Stulginskio, humanitarinių mokslų ir meno studijų atstovams atitenka A.Smetonos vardo stipendijos.

Septynias stipendijas gaus Vilniaus universiteto atstovai, po keturias – Kauno technologijos universiteto ir Vilniaus Gedimino technikos universiteto studentai, po dvi – Vytauto Didžiojo universitetas, Klaipėdos universitetas, Šiaulių universitetas ir Aleksandro Stulginskio universitetas, viena stipendija skiriama Vilniaus dailės akademijos atstovei.

Dvi stipendijos pasieks Vilniaus kolegijos studentus, po vieną iškeliaus į Kauno kolegiją ir Kauno technikos kolegiją. Humanitarinių ir fizinių mokslų srities kandidatų kolegijose šiemet atrinkta nebuvo, pranešė Švietimo ir mokslo ministerija.

Stipendijos pirmosios pakopos studentams sudaro 650 litų, antrosios – 910 litų.

Aukštosios mokyklos šiemet stipendijoms pateikė 116 kandidatūrų, jas vertino Lietuvos mokslų akademija. Mokslininkai ekspertai, taikydami aukščiausius kriterijus, atrinko 28 verčiausius kandidatus.

Prezidentų stipendijos skiriamos vieneriems studijų metams už gerus akademinius pasiekimus ir aktyvią mokslinę veiklą. Kandidatai stipendijoms atrenkami atsižvelgiant į mokymosi rezultatus, studijų, mokslinės ir meninės veiklos įvertinimus, dalyvavimą konkursuose, ekspedicijose, mokslinės praktikos projektuose, paskelbtus mokslo darbus ir kt.

Prezidentų vardinės stipendijos, siekiant pagerbti Lietuvos prezidentus ir paskatinti geriausius studentus, įsteigtos 1995 metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių