Geležinkelio pervažose – saugos akcija

  • Teksto dydis:

Birželio 2 – 4 dienomis AB „Lietuvos geležinkeliai“ kartu su Lietuvos kelių policijos tarnybos pareigūnais ir asociacijos „Novi Homines“ savanoriais skatins vairuotojus bei pėsčiuosius laikytis Kelių eismo taisyklių reikalavimų kertant pervažas bei įspės juos apie gresiančius pavojus. Birželio 3-oji šiemet paskelbta Tarptautine saugaus elgesio pervažose diena.

„Lietuvoje yra 545 pervažos ir nėra metų, kad jose nenutiktų nelaimių. Pernai Lietuvos pervažose įvyko 16 įvykių, kuriuose žuvo 5 asmenys. Šiemet – 2 įvykiai, kurių metu žuvo 1 žmogus. Visi eismo įvykiai pervažose kyla dėl vairuotojų ir pėsčiųjų, pažeidusių Kelių eismo taisyklių reikalavimus, kaltės. Siekiame, kad tokių beprasmių žūčių šalyje neliktų“, – teigė vyriausiasis „Lietuvos geležinkelių“ saugos inspektorius Andrius Janušauskas.

Pavojingose Vilniaus, Kauno, Klaipėdos ir Šiaulių pervažose bus dalinami informaciniai bukletai, priminsiantys pagrindinius saugaus elgesio pervažose principus, atšvaitai, kepuraitės, automobilių gaivikliai, raginantys neskubėti.

„Lietuvos geležinkeliai“ daug dėmesio skiria geležinkelių transporto eismo įvykių prevencijai, žmonių gyvybėms ir sveikatai išsaugoti. Šalia pavojingų pervažų yra pastatyti specialūs informaciniai stendai, įspėjantys pėsčiuosius ir vairuotojus apie pervažos kirtimo pavojus. Trisdešimt pavojingiausių pervažų yra stebimos vaizdo kameromis. Geležinkelių muziejuje vykdomi edukaciniai projektai moksleiviams.

Saugaus elgesio pervažose klausimas aktualus ne tik Lietuvoje, bet ir kitose šalyse. Pirmoji saugaus elgesio pervažose diena (angl. The International Level Crossing Awareness Day) buvo paminėta 2009 metais. Projekte dalyvauja Europos Sąjungos valstybės, Izraelis, Australija, Naujoji Zelandija, Indija, Pietų Afrikos Respublika ir kitos šalys.


Šiame straipsnyje: geležinkelispervažasaugumas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių