Gėjų lyga rengia diskusiją apie partnerystės reglamentavimą

  • Teksto dydis:

Antradienį Vilniuje rengiama diskusija apie galimybes reglamentuoti partnerystės institutą Lietuvoje.

Ją rengia Lietuvos gėjų lyga (LGL), bendradarbiaudama su Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institutu (VU TSPMI) ir Seimo nare Viktorija Čmilyte-Nielsen.

„Partnerystės institutas aktualus ne tik tos pačios lyties poroms, bet ir skirtingų lyčių poroms, gyvenančioms ne santuokoje“, – sako diskusijos rengėjai, pažymintys, kad vyro ir moters partnerystei pritaria 84 proc. šalies gyventojų.

„Vilmorus“ apklausos duomenimis, vienos lyties partnerystei neprieštarauja apie dešimtadalis gyventojų. Lietuvos notarų rūmų užsakymu pernai rudenį atliktoje apklausoje prieš siūlymus, kad būtų galima registruoti tos pačios lyties asmenų partnerystę, pasisakė 74 proc. respondentų.

Partnerystė, kaip bendras gyvenimas kartu neįregistravus santuokos, numatyta 2001 metais įsigaliojusiame Civiliniame kodekse, tačiau realiai institutas neveikia, nes iki šiol nėra specialaus įstatymo.

Ši diskusija – LGL organizuojamo festivalio „Vaivorykštės dienos“ dalis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pritariantis

pritariantis portretas
Sutinku 100%,kad maroziski vankirkai yra patys didziausi degradavusiu smegeniniu iskrypeliai. Tokias,gamtos klaidas, reikia izoliuoti nuo sio pasaulio.

vladas lukosevicius

vladas lukosevicius portretas
Tai ar galvojate jog tai buvo pasirinkta diena netyčia ? Vietoj to kad pagerbti žuvusius , kurie atidavė gyvybes kovoje su fašizmu jie organizavo iškrypėlių paradą . Specialiai pasirinko tokią dieną iškrypėliai ir neabejotinai kad su mūsų valdžios nurodymu . Už tai teisti reikia tą KGB prostitutę Grybaiskaitę kartu su Šimašiumi kuris išdavė leidimą iškrypėliams rengti paradą .

dzin

dzin portretas
O,maroziski vatnykai labia nervojasi.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių