Per gėjų eitynes pareigūnams pasipriešinę P. Gražulis ir V. Šustauskas stos prieš teismą

  • Teksto dydis:

Seimo nariui Petrui Gražuliui ir buvusiam parlamentarui bei buvusiam Kauno merui Vytautui Šustauskui teks stoti prieš teismą dėl pasipriešinimo policijai per liepos pabaigoje Vilniuje vykusias seksualinių mažumų eitynes.

Abu jie traukiami atsakomybėn pagal Administracinių teisės pažeidimų kodekso 187 straipsnio 2 dalį. Ji skelbia, kad policijos pareigūno teisėto nurodymo ar reikalavimo nevykdymas, taip pat jo garbės ir orumo įžeidimas, reiškiamas žodžiu ar kūno gestais, įžeidžiančiu elgesiu, kibimu ar kitokiu elgesiu, užtraukia baudą nuo 300 iki 500 litų arba administracinį areštą nuo 15 iki 30 parų.

Vilniaus miesto apylinkės teismo atstovė spaudai Airinė Šerelytė pirmadienį pranešė, kad V.Šustausko administracinė byla bus nagrinėjama rugpjūčio 20 dieną.

Seimo nario P.Gražulio administracinės bylos posėdis dar nepaskirtas.

Kadangi sankcijoje numatytas areštas, imunitetą turintį parlamentarą patraukti administracinėn atsakomybėn reikia Seimo sutikimo.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovas spaudai Paulius Radvilavičius BNS sakė, kad policija yra išsiuntusi prašymą į Generalinę prokuratūrą dėl P.Gražulio neliečiamybės panaikinimo. Pagal įstatymus, tik generalinis prokuroras gali kreiptis į Seimą dėl parlamentaro neliečiamybės panaikinimo.

Prieš homoseksualų eitynes Vilniuje liepos 27 dieną P.Gražulis buvo sulaikytas, kai su šių eitynių priešininkais bandė prasibrauti pro policininkų užkardą. Seimo narys buvo įsodintas į policijos automobilį ir išgabentas.

P.Gražuliui jau skirta 200 litų bauda už tai, kad jis renginio metu Gedimino prospekte perėjo specialią policijos nutiestą "Stop" juostą.

Vidaus reikalų ministerija praėjusią savaitę pranešė pradėjusi tyrimą dėl P.Gražulio sulaikymo, sakydama, kad tyrimu "siekiama nustatyti incidento tarp Seimo nario P.Gražulio ir policijos pareigūnų, kuris įvyko liepos 27 dieną Lietuvos gėjų lygos organizuotų eitynių "Už lygybę" metu, aplinkybes". Pasak ministerijos pranešimo, šio tyrimo išvadų pagrindu būtų sprendžiamas klausimas dėl tarnybinio patikrinimo inicijavimo.

Tuo metu Nacionalinis pareigūnų profesinių sąjungų susivienijimas kreipėsi į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją, prašydamas išaiškinti, ar nebuvo supainioti interesai, kai "Tvarkos ir teisingumo" partijos atstovo Dailio Alfonso Barakausko vadovaujama Vidaus reikalų ministerija (VRM) pradėjo tyrimą dėl "tvarkiečio" parlamentaro P.Gražulio sulaikymo per gėjų eitynes.

2010 metų spalį Seimas neleido baudžiamojon atsakomybėn patraukti per tais metais vykusias gėjų eitynes protestavusių Seimo narių P.Gražulio ir Kazimiero Uokos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Andriuha

Andriuha portretas
Anekdotas: Самое страшное на гей-параде - идти впереди колонны, и чтобы у тебя шнурки развязались.

Kostas

Kostas portretas
Homoseksualistus būtina gydyti, nes kaip rodo praktika, išgydžius juos, galima apvesdinti su moterimis. Taigi, psichiatrinėse ligoninėse jų laukiama su malonumu. O gal Homikai pasirinktų ligoninę savo nuožiūrą? Bet už gydymą reikės susimokėti, o pinigų jie turi. Kas met Europos Parlamento nutarimu homoseksualistų atstovybėms visose Europos Sąjungos šalyse, į jų sąskaitas pervedama apie 1,5 milijono eurų.

darosi slykstu gyventi lietuvoj

darosi slykstu gyventi lietuvoj portretas
Na kaip piderai sukilo komentarus rasineti, vienas net prisipazino kad ir net pijoku tapo, tai ko is tokiu noreti, ypac kai teismai vienasaliski, ka irode del vasario 16 ir issigimeliu eityniu vietos nustatymas. Reiktu kol teismuose pas mus teisybes ne su ziburiu nerasi, tol jiems uzdrausti nagrineti tokias bylas, matom kaip Kedzius jie sudirbo, nors viskas akivaizdziai matosi kokia tikroji teisybe yra. O dar jei ju nuosprendziui papriestarauji, tai dar ir prisiuva del teismu izeidimo, nors jei paklausi zmoniu, man atrodo vos ne 99% teismu darbu ir teisinga baigtim abejoja, kai banditus i laisve paleidzia, o uz teisybes reikalavima baudzia, kaip jie nustato katrie meluoja, katrie ne vien preliudijom. Nejaugi teisybes daugiau nebus, o man idomu kas ten per policojos profsajunga, ko jie negina eiliniu policininku, ne tu kurie Vilniuje pideram i sikna lindo, juk is ju pinigu piderai tas eitynes organizavo, negi tera vien tik Vilniaus policija ir spec burys.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių