Galimybė metus mokytis JAV – ir Lietuvos vaikams

  • Teksto dydis:

JAV ambasada Lietuvoje ir Amerikos Tarptautinio švietimo taryba kviečia visus moksleivius dalyvauti FLEX programos konkurse. JAV vyriausybės remiama programa gabiems ir talentingiems 9–10 klasių moksleiviams suteikia galimybę gyventi amerikiečių šeimose ir mokytis Amerikos mokyklose 2017–2018 mokslo metais.

Dalyvauti FLEX konkurse gali visi moksleiviai, kurie yra Lietuvos Respublikos piliečiai, gimę nuo 1999 m. liepos 15 d. iki 2002 m. liepos 15 d., šiuo metu mokosi 9-oje ar 10-oje klasėje, moka anglų kalbą, atitinka JAV vizos reikalavimus ir nėra gyvenę JAV teritorijoje daugiau negu tris mėnesius per pastaruosius penkerius metus.

Visi susidomėję bei reikalavimus atitinkantys kandidatai kviečiami užpildyti internetinę anketą iki spalio 18 d. https://ais.americancouncils.org/flex.

Dalyvavimas šioje mainų programoje ir konkurse yra nemokamas. FLEX stipendija padengia visas vidaus ir tarptautinės kelionės į JAV ir atgal, priėmimo į JAV mokyklą ir medicinos draudimo išlaidas. Stipendija taip pat skiria lėšas, leidžiančias mokiniams dalyvauti socialinėje veikloje ir įsigyti būtinus asmeninius daiktus. Be to, visi programos dalyviai yra apgyvendinami atrinktose bei patikrintose amerikiečių šeimose, kurios pasirūpina mokinių globa bei maitinimu.

FLEX programą (angl. Future Leader Exchange Program)1992 m. sukūrė JAV Kongresas. Vienų metų trukmės mainų programos tikslas – skatinti abipusį supratimą tarp JAV ir regiono valstybių piliečių, kadangi moksleiviai sužino daugiau apie JAV bei supažindina amerikiečius su savo valstybėmis. Kiekvienas stipendiją gavęs mokinys vieniems metams taps JAV priimančios šeimos nariu ir turės galimybę mokytis Amerikos vidurinėje mokykloje. Atranką į FLEX programą organizuoja ir oficialiai FLEX Lietuvoje atstovauja Amerikos tarptautinio švietimo taryba (angl. American Councils for International Education).

Lietuvoje FLEX programos atranka skelbiama jau trečią kartą. Šiuo metu pagal FLEX programą JAV mokosi šešiolika lietuvaičių.


Šiame straipsnyje: mokytismokslaiJAV

NAUJAUSI KOMENTARAI

Flexfinaliste

Flexfinaliste portretas
Verta bandyti ir bandyti! Pati praeitais metais pabandžiau ir dabar esu JAV. Programa netelkia būsimus specialistus tapti JAV specialistais. Ši programa reikalauja, kad tu išmoktum savonoriavimo ir įgautum patirties sprendžiant socialines problemas Lietuvoje ir reikalauja pasirašyti kontraktą, kuriame rašoma - kai grįši į Lietuvą, č metus turėsi Lietuvoje išbūti ir negrįžti į JAV. Tai tiesiog įrodo, kad ši programa ir JAV rūpinasi mūsų valstybės gerove ir nenori, kad mes isvažiuotume iš Lietuvos. Šiuo metu mokinuosi, kaip sukurti projektą sprendžiant vieną socialinę problemą Lietuvoje, tai be galo gera patirtis ir aš jos neturėčiau jeigų nebūčiau čia. Šių metų nekeisčiau į nieką.

DJ

DJ  portretas
JAV su tokiomis programomis verbuoja būsimus specialistus, mokslinius, inžinierius taip tokiais, nuo to kenčia kitos šalys kurių žmonių gyventojų dėl to mažėja !. Šių laikų Lietuviškas mokymas nieko blogesnis nei JAV, todėl Lietuvai reikia stengtis, kad Lietuvos protai ir specai pasiliktu Lietuvoje !.

DJ

DJ  portretas
Nieko gero iš šitos naujienos, nes nemaža dalis Lietuvių ten pasiliks gyventi ir suras kaip nes jiems duos SS numerius ir jie galės teises išsilaikyti, keista kodėl JAV nepripažįsta kitų šalių vairavimo teises, kiba užsienyje blogai vairuoja, o kaip dėl aukštų mokslų diplomų tarkime gydytojų ? Jie privalo persimokinti JAV !. Vaikų patarčiau ten ne siusti kol jie nepilnamečiai, o vaikams kuriems jau 18 metų nerekomenduotina vykti mokantis į JAV kategoriškai, nes jie viską padarys, kad jūs liktumete todėl Lietuva vėl praras savo žmones !. Lietuvius pakeis kacapai su čiurkomis kartų iš barbarinių šalių, jei Lietuva nesusims rimtai !.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių