Finansų ministerija neskuba ieškoti naujo VMI vadovo

  • Teksto dydis:

Finansų ministerija iki šiol nepaskelbė konkurso Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) viršininko pareigoms eiti, rašo „Lietuvos žinios“. Opozicija tokią situaciją vadina skandalinga.

VMI viršininko postas liko laisvas liepos 1 dieną, kai pasibaigus kadencijai iš pareigų buvo atleistas Modestas Kaseliauskas. Finansų ministras Rimantas Šadžius laikinai vadovauti institucijai paskyrė VMI viršininko pavaduotoją Dainorą Bradauską.

„Kol kas VMI veikloje nematau ko nors blogo. Tačiau mane stebina tai, kad neskelbiamas konkursas ir nesprendžiama ši problema. Nebent ministras iš pradžių nori rasti jam tinkamą kandidatą ir tik tada skelbti konkursą. Tokiu atveju konkursas būtų tik fikcija. Antra galima priežastis, kad ministrui nepavyksta rasti kandidato, nes vyksta kokios nors interesų ar politinių grupių kovos dėl šio svarbaus posto“, - delsimo priežastis svarstė opozicijos lyderis Andrius Kubilius.

Kaip informavo Finansų ministerijos Viešųjų ryšių skyrius, konkursas VMI viršininko pareigoms eiti bus skelbiamas artimiausiu metu.

Ministerijos atstovai taip pat pažymėjo, kad laikinasis vadovas D. Bradauskas vykdo visas VMI viršininko pareigybės aprašyme išvardytas funkcijas.


Šiame straipsnyje: VMIvadovasFinansų ministerija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių