Europos kultūros sostinės programą teks peržiūrėti

Pirmadienį Prezidentas Valdas Adamkus pabrėžė, kad taupymas neturėtų žlugdyti nacionalinės programos „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009“.

Šalies vadovas taip pat akcentavo, kad Lietuva turi vykdyti tarptautinius įsipareigojimus, susijusius su minėta programa, pranešė Lietuvos radijas.

Taip Prezidentas kalbėjo po susitikimo su Ministru Pirmininku Andriumi Kubiliumi, finansų ministru Algirdu Gediminu Šemeta, kultūros ministru Remigijumi Vilkaičiu ir viešosios įstaigos „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009“ direktore Elona Bajoriniene.

R.Vilkaitis yra įsitikinęs, kad lėšų turėtų užtekti tiek, kiek jų yra skirta.

2009-aisiais nacionalinės programos „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009“ (VEKS) renginiams yra numatyta iš biudžeto skirti 25 mln. litų.

E.Bajorinienė sako, kad lėšų mažinimas yra drastiškas, todėl būtina peržiūrėti visą programą ir numatytus 2009-ųjų renginius. Jos teigimu, VEKS programos lėšomis disponuojančios Kultūros ministerija ir Vilniaus savivaldybė turi performuluoti kriterijus nacionalinei programai „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009“. Atsižvelgus į kriterijus būtų galima spręsti, ko būtų galima atsisakyti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių