Europos Komisijos atstovybei Lietuvoje vadovaus A. Pranckevičius

  • Teksto dydis:

Europos Komisijos (EK) atstovybės Lietuvoje vadovu paskirtas Europos Parlamento pirmininko patarėjas, Belgijos lietuvių bendruomenės pirmininkas Arnoldas Pranckevičius.

Apie šį paskyrimą EK vadovas Jeanas-Claude'as Junckeris (Žanas Klodas Junkeris) informavo Lietuvos Vyriausybę.

Pareigas A.Pranckevičius pradės eiti pirmadienį, spalio 17 dieną.

Jis laimėjo ES skelbtą konkursą.

Žurnalisto ir tarptautinių santykių specialisto išsilavinimą turintis A.Pranckevičius 2009–2012 metais buvo Europos Parlamento (EP) pirmininko Jerzy Buzeko (Ježio Buzeko) patarėjas, nuo 2012 metų jis patarinėja EP pirmininkui Martinui Schulzui (Martinui Šulcui). Prieš tai A.Pranckevičius dirbo Europos Parlamento Išorės politikos generalinio direktorato pareigūnu, atsakingu už tarpparlamentines delegacijas (2006–2009 m.) ir konkrečiai už Užsienio reikalų komiteto darbą (2009 m.). Karjeros pradžioje dirbo prezidento Valdo Adamkaus patarėju vidaus politikos klausimais (2004–2005 m.), pranešė EK.

EK vadovo kadencija trunka trejus metus, ji dar gali būti pratęsta dvejiem metams.

A.Pranckevičius – trečiasis lietuvis, eisiantis šias pareigas. EK atstovybei yra vadovavę Kęstutis Sadauskas ir Natalija Kazlauskienė.

EK atstovybė Lietuvoje atstovauja visai Europos Komisijai. Ji teikia informaciją Lietuvos visuomenei ir žiniasklaidai apie EK veiklą, pozicijas ir planus, organizuoja renginius ir įvairius projektus; informuoja Europos Komisiją apie procesus, nuomones ir įvykius mūsų šalyje; rengia ir koordinuoja EK narių ir pareigūnų vizitus Lietuvoje.

 

A.Pranckevičius šių metų rugsėjį buvo įvardintas tarp keturių Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų kandidatų į šešėlinius užsienio reikalų ministrus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių