Europos judrioji savaitė: ragins keliauti dviračiu, viešuoju transportu ar pėsčiomis

Prasideda Europos judrioji savaitė, kurios metu gyventojai bus raginami atsisakyti savo automobilių ir miestuose keliauti dviračiais, viešuoju transportu ar pėsčiomis. Šiemet prie šios akcijos prisijungė maždaug 2 tūkstančiai miestų. Tokia akcija rengiama kasmet.

Šįmet Europos judriosios savaitės rengėjai kelia klausimą, kaip žmonės gali pagerinti savo gyvenimo kokybę miestuose ir kurti jį tokį, kokiame norėtų gyventi. Vis blogėjanti oro kokybė, pasak akcijos organizatorių, išlieka viena svarbiausių problemų europiečiams, taip pat eismo spūstys, triukšmas bei avarijos – dėl viso to kenčia žmogaus sveikata ir aplinka, kurioje jis gyvena. Miestų savivaldos raginamos šias problemas spręsti.

Europos judrioji savaitė baigiama diena be automobilio, per kurią paprastai uždaromos judriausios miestų gatvės, sako Aplinkos ministerijos atstovė Regina Kališaitytė.

Lietuvos miestai prie Europos judriosios savaitės prisijungia organizuodami žygius ir lenktynes dviračiais, šiaurietišką vaikščiojimą, mankštas, saugaus eismo ar sveikos gyvensenos pamokas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Robertas Robertino

Robertas Robertino portretas
Pavadinimas netikslus: KILS tik vieno maršruto troleibusai. Leisis - dviejų.

P.Morkūnas

P.Morkūnas portretas
Dviračiais važinėja judriomis gatvėmis tik savižudžiai..šiandien panašus važiavo kreivodamas Chemijos gatve...tai mašinų eismas buvo sutrikdytas. O važinėti autobusais į Chemijos g. į darbą reiktų man 2,5 val.Kokias nesąmones čia XXI amžiuje propaguoja ?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių