Europos dienoraščio viršelį kurs šiaulietė

Monika Urbietytė, moksleivė iš Šiaulių, laimėjo jaunimui skirto leidinio "Europos dienoraštis. 2009/2010" viršelio konkursą, kuris kitais metais bus išleistas 3,3 mln. tiražu visoje Europos Sąjungoje.

Konkurso organizatorius, Europos kartos fondas, įsikūręs Briuselyje, gavo daugiau nei 800 konkursinių darbų iš visų Europos Sąjungos šalių. Organizatorių nustebino idėjų bei sumanymų įvairovė ir tai, kaip kruopščiai ir kūrybiškai buvo parengti viršelių pasiūlymai, todėl nugalėtoją išrinkti buvo itin sudėtinga. Dėl pirmosios vietos, be M. Urbietytės, varžėsi dar trys darbeliai: iš Bulgarijos, Čekijos bei Nyderlandų. Moksleivė iš Šiaulių buvo jauniausia iš pretendentų į pirmąją vietą.

"Labai nustebau, kad laimėjau",  – džiaugėsi nugalėtoja, sužinojusi šią naujieną. Šiaulių "Didždvario" gimnazijos dvyliktokė teigė, kad sugalvoti viršeliui idėją buvo labai paprasta. "Aš tiesiog panaudojau jaunimo tarpe plačiai paplitusį simobolį – šypsenėlę", – kuklinosi Monika. Su nugalėtojos sukurtu viršeliu galima susipažinti europadiary.eu skyriuje "Konkursai".

Europos dienoraštis yra 9-10 klasių moksleiviams skirtas nemokamas leidinys, platinamas visose 27 Europos Sąjungos šalyse. Jame nagrinėjamos tokios temos kaip aplinka, vartotojų apsauga, atsakingas vartojimas, Europos Sąjunga. Lietuvos mokykloms jau penktus metus sudaromos galimybės užsisakyti Europos dienoraštį. Šiais mokslo metais juo naudojasi per 63 tūkstančių mūsų šalies moksleivių. Kartu su leidiniu moksleiviams yra leidžiamas ir mokytojams skirtas leidinys – Mokytojo vadovas.


Šiame straipsnyje: Europos dienoraštis

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių