„European Voice“: prezidentės D. Grybauskaitės pamokos

Prezidentės Dalios Grybauskaitės savita retorika vėl neliko nepastebėta Briuselio spaudoje - jos dialogą su vietos žurnalistu aprašęs leidinys „European Voice“ teigia, kad stebėti jos vadovavimą Europos Vadovų Tarybai būtų „itin smagu“.

Lengvo žanro laikraščio skiltis „Entre Nous“ (Tarp mūsų) rašo „trumpam pasigailėjusi, kad Europos Vadovų Taryboje įvestas nuolatinio prezidento postas“.

„Taip, tiesa, kad dabar šį postą užimantis Hermanas Van Rompuy (Hermanas Van Rompėjus) gerai pasirodė per praėjusią savaitę vykusį viršūnių susitikimą, padėdamas susitarti dėl Europos Sąjungos (ES) biudžeto 2014-2020 metams. Tačiau “Entre Nous„ negalėjo liautis galvojusi, kad viskas galėtų būti kitaip. Jeigu nebūtų nuolatinio prezidento, tuomet Dalia Grybauskaitė liepą galėtų perimti vadovavimą Europos Vadovų Tarybai, o tai tikriausiai būtų itin smagu“, - rašo „European Voice“.

Anot laikraščio, „D.Grybauskaitė yra Lietuvos prezidentė, ir šis faktas nuo šiol bus gerai žinomas vienam nelaimėliui žurnalistui iš Egipto televizijos “Nile News„, paprašiusiam trumpo interviu, kai ji ėjo iš viršūnių susitikimo“.

„Premjere!“ – šūktelėjo jis.

„Aš prezidentė, bet nesvarbu“, - šypsodamasi atsakė D.Grybauskaitė, sutikusi prieiti prie laukiančių televizijos kamerų.

„Ponia prezidente, tačiau atrodo, kad mažosios šalys galiausiai gaus mažiau“, - pradėjo žurnalistas.

„Priešingai, - prezidentė jį pertraukė. - Aš esu maža šalis. Aš gavau 10 proc. daugiau. Cha!“

Savo pareiškimą ji sustiprino triumfuojančiu pagrūmojimu kumščiu, o šį judesį palydėjo perspėjamai bestas pirštas ir patarimas: „Reikia mokėti derėtis.“

„Buvo kažkaip sunku įsivaizduoti, kad H.Van Rompuy galėtų viešai pademonstruoti tokią kovingą dvasią“, - rašo „European Voice“ skiltis „Entre Nous“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

klaipeda

klaipeda portretas
O man patinka!Kieta Grybauskaitė!Sveikas jumoras ir aštrus liežuvis, kada reikia, labai geras dalykas.Žinoma, dar ir galva turi dirbti...Ko ir linkiu Vyriausybės bei Seimo nariams
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių