Europarlamentaras ėmėsi ginti A.Burkšą

Europos Parlamento narys Šarūnas Birutis tikina Lietuvos politikoje pastebintis iškreiptos demokratijos reiškinių. Politiką papiktino konservatorių pareiškimai dėl Neringos savivaldybės mero pvaduotojo Arūno Burkšo.

Š.Biručio išplatintame pareiškime netiesiogiai priekaištaujama konservatoriams dėl jų išsakytų abejonių A.Burkšo tinkamumu eiti aplinkos ministro bei Klaipėdos apskrities viršininko pareigas.

Europarlamentaras pabrėžia, kad koalicija yra savarankiškų partijų, gerbiančių viena kitą, susitarimas, todėl priekaištauja konservatoriams dėl ankstesnių jų abejonių A.Burkšo tinkamumu eiti svarbias pareigas.

„Kas gali kvestionuoti politinės organizacijos apsisprendimą ir pasirinkimą? Didesnis partneris? Valstybes veikėjai ar liguistos vaizduotės žmonės, prasibrovę į naujai iškeptų politikų gretas? Ar galima smerkti ir niekinti žmogų jo nepažįstant? Ar galima pilti purvą ant dalies savo visuomenės – kuri tiki tuo žmogumi ir vertina? Nepasitikima ne žmogumi – nepasitikima bendruomene“, - tikina pagal Darbo partijos sąrašą Europos Parlamentu išrinktas Š.Birutis. 

Europarlamentaras tvirtina A.Burkšą pažįstantis apie 15 metų, dar  nuo darbo Neringos savivaldybėje laikų. Pasak Š.Biručio, A.Burkšas yra tikras Lietuvos patriotas, kartu su šeima puoselėjantis ir skleidžiantis pilietiškumo tradicijas, daug nuveikęs Neringos savivaldybės, o ir pačios Lietuvos labui.

Š.Biručiui kelia nuostabą, kad visa Lietuva kalba apie žmogų, apie kurį nuomonę formuoja jo visai nepažįstantys ir dažnai „ne patį švariausią mundurą nešiojantys asmenys“. Š.Biručio įsitikinimu, labiau reikėtų atsižvelgti ir į vietos bendruomenės balsą, kuri jau daugelį metų remia minėtą politiką patikėdama jam Tarybos nario mandatą.

„Turime suaugti iki normalios pilietinės visuomenės. Negalima tylėti, kai vyksta iškreipti procesai, pridengiami valstybės interesu. Privalome suprasti, jog gyvename pagal Konstituciją ir čia pirmu smuiku griežia Parlamentas, koalicines daugumos principu formuojantis vyriausybę“, – tikina Europos Parlamento narys.


Šiame straipsnyje: burkšasBirutis

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių