Eurokomisaras euro Lietuvai greitai nežada

Briuselis slopina Lietuvos entuziasmą  jau 2011-aisiais šalyje įsivesti eurą. Vilniuje viešintis aukštas ES pareigūnas pareiškė, kad per artimiausius dvejus metus nemato galimybių plėstis eurozonai.

„Kitų metų sausį į eurozoną įstos Slovakija, kuri bus 16-oji eurozonos narė, o per artimiausius dvejus metus daugiau eurozonos plėtimo galimybių nematau", – spaudos konferencijoje šiandien sakė už ekonomikos ir pinigų politiką atsakingas eurokomisaras Joaquinas Almunia.

Kartu su Europos Komisijos nariu bendroje spaudos konferencijoje dalyvavęs Lietuvos premjeras Gediminas Kirkilas suskubo pareikšti, kad Lietuva savo ambicijų neatsisako.

„Lietuva ir toliau laikosi savo plano prisijungti (prie eurozonos - V.B.) 2011-aisiais metais. Aš tikiu, kad mes infliaciją suvaldyti galime. Didžiausias iššūkis mums lieka energetika“, – kalbėjo Lietuvos vyriausybės vadovas.

Spaudos konferencijoje  J.Almunia taip pat išreiškė nerimą dėl Seimo priimtų sprendimų dėl mokesčių ir minimalios algos bei socialinių išmokų indeksavimo. Pasak eurokomisaro, šie sprendimai nepadės sumažinti infliacijos ir pagerinti mokesčių surinkimo.

Prieš bendrą J.Almunios ir G.Kirkilo spaudos konferenciją abu politikai aptarė ekonominę situaciją Lietuvoje ir pasaulyje, o eurokomisaras premjerui išsakė savo pastabas.

Daugiau apie J.Almunios ir G.Kirkilo spaudos konferenciją skaitykite rytojaus dienraščio numeryje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių