Eurobarometras: pusė Lietuvos gyventojų – prieš eurą

  • Teksto dydis:

Už bendrą Europos Sąjungos valiutą pasisako 40 proc. Lietuvos gyventojų, tačiau šalis vis dar išlieka viena skeptiškiausių euro atžvilgiu, rodo Eurobarometro atlikta apklausa.

Už bendrą Europos Sąjungos valiutą pasisako 40 proc. Lietuvos gyventojų, tačiau šalis vis dar išlieka viena skeptiškiausių euro atžvilgiu, rodo Eurobarometro atlikta apklausa.

Pernai lapkritį prieš eurą pasisakė 49 proc. šalies gyventojų, o nuomonės šiuo klausimu neturėjo 11 proc.

Palyginti su praėjusių metų liepos mėnesio apklausa, nepritariančiųjų eurui sumažėjo 3 procentiniais punktais (liepą nepritarė 52 proc.), neturinčiųjų nuomonės - padaugėjo 3 punktais (liepą - 8 proc.), o už eurą pasisakančiųjų skaičius nepakito.

Tuo tarpu Latvijoje, kuri eurą įsivedę sausio 1-ąją, už eurą lapkritį pasisakė 53 proc. žmonių, prieš - 40 proc., o nuomonės neturėjo 7 proc. Nuo 2011 metų eurą turinti Estija buvo viena palankiausiai nusiteikusi jo atžvilgiu - už pasisakė 76 proc., prieš - 21 proc., o nuomonės neturėjo 3 proc. gyventojų.

Už Lietuvą skeptiškiau apie eurą mano Kipro (52 proc. prieš), Lenkijos (55 proc.), Danijos (65 proc.), Čekijos (70 proc.), Švedijos ir Jungtinės Karalystės (po 74 proc.) gyventojai.

Lietuvoje lapkričio 2-17 dienomis apklausta 1030 respondentų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ar nusibaigė

ar nusibaigė portretas
estai bei latviai įsivedę eurą? Išmirė badu? Ne, vadinasi, mes turime turėti eurą, nes mums tai bus palanku ir paranku imtis ar plėtoti verslą ES.

igoris

igoris portretas
kam kariavom uz nepriklausomibe.norejom sau grazinti lietuva lita ir t.t a dabar vel atsisakom,kosmaras!

Sharon

Sharon  portretas
kauno duobė:Tu daba man paaiskink kodel mum reikia euro? bet paiskink taip konkreciai detaliai??
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių