Etikos sargai žada principingiau įvertinti Seimo „šokėjėlius“

Seimo Etikos ir procedūrų komisija (EPK) atliks tyrimą dėl pramoginiuose televizijos projektuose dalyvaujančių parlamentarų ir įvertins tokį jų elgesį.

Trečiadienį EPK posėdyje jos pirmininkas Algimantas Salamakinas paprašė komisijos narių pareikšti savo nuomonę dėl tų Seimo narių, kurie nenutraukia savo dalyvavimo įvairiuose komercinių televizijos projektuose.

A.Salamakinas priminė, kad prieš metus Konstitucinis Teismas (KT) priėmė sprendimą, kuriuo iš esmės uždraudė Seimo nariams dalyvauti tokiuose projektuose. Tačiau, anot EPK pirmininko, „tebėra parlamentarų, kurie ir toliau tą daro, nepaisydami KT išvados“.

„Siūlau komisijai padiskutuoti ir apsispręsti. jeigu būtų nuspręsta, kad viskas normalu, tuomet tvarkoj, baigiame tą temą. Bet jeigu būtų nuspręsta, kad tai nėra normalu, tuomet paskiriame pranešėjus ir rengiame kažkokias išvadas“, - sakė A.Salamakinas.

Jis ypač piktinosi Arūnu Valinsku ir jo žmona Inga. „Nežinau, ar yra normalu, jeigu Seimo narė filmuojasi televizijos seriale, po pusmetį dalyvauja šokių ir kituose televizijos projektuose. Manau, turėtume pasakyti, ką mes apie tai galvojame“, - kalbėjo A.Salamakinas.

Su juo sutiko Darbo partijos atstovas Mečislovas Zasčiurinskas, taip pat konservatorė Vida Marija Čigriejienė.

„Yra Konstitucija, mes visi jai prisiekėme ir turime jos laikytis. Turi būti efektyvi stebėsena, kaip tos Konstitucijos ir KT išaiškinimų bei įstatymų yra laikomasi. Tokios stebėsenos, akivaizdu, nėra“, - sakė M.Zasčiurinskas. „Esame nemaži vaikai, todėl turime įvertinti tai, ką daro mūsų kolegos. Bet prieš tai dera atlikti tyrimą, ar tikrai kiekvienu konkrečiu atveju yra Konstitucijos ir įstatymų pažeidimams“, - teigė V.M.Čigriejienė.

EPK sutiko, kad komisija per artimiausias dvi savaites surinktų visą informaciją apie šokių ir kitokiuose televizijos pramoginiuose projektuose dalyvaujančius Seimo narius, atliktų išsamų tyrimą ir kitam posėdžiui pateiktų išvados dėl jų elgesio projektą.

Į Seimo etikos sargų akiratį dėl dalyvavimo pramoginiuose projektuose buvo patekę ne tik A.Valinskas ir I.Valinskienė, bet ir Žilvinas Šilgalis bei Andrius Šedžius. Kai kurie Seimo nariai ignoruoja EPK perspėjimus, kad panašūs dalyvavimai šou nedera prie parlamentarų „veido“.

Pavyzdžiui, I.Valinskienė, kuri ir dabar dalyvauja pramoginiuose projektuose, teigia, kad ji niekam netrukdo, pinigų už tai neima, ir visiškai nebijanti Seimo EPK rūstybės - „todėl, kad nėra įstatymo, reglamentuojančio mano teisę dalyvauti ar nedalyvauti kokioje nors televizijos laidoje“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

lauk is Seimo

lauk is Seimo portretas
Kiekgi galima kalbeti apie ta pati, kodel tie klounai dar Seime, jei tyciojasi is visos Lietuvos ir istatymu, kodel jie dar iki siol neisvyti is Seimo?

as

as portretas
tokia kaip Valinskiene vyt is seimo jeigu ji nesupranta kur turi sedet jeigu norejo uzpakali kraipyti tai nereikejo eiti i seima kas jai do isimtis Sedzius su Silgaliu vistik suprato kad blogai elgesi o siai poniutei supratimo trukumas ir tegul tautai neseka pasaku kad uz tai neima atlygio ka ji seime dirba jeigu istisai arba filmuojasi arba projektuose vadinasi ji alga gauna del to kad seimo sarase nes darbu jos nesimato

Seniai

Seniai portretas
jau tai reikėjo ne tik įvertinti, bet ir kai ką iš seimo išvaryti už dykaduoniavimą. Štai jums ir rezultatas: patys priimate įstatymus, kurių galima nevykdyti. Kaip sovietiniais laikais vadovas sakydavo "įvertintam" darbuotojui, na, mes turėjome kažką pasakyti, atsiprašome, bet taip reikėjo. Šokėjėliai ir dainorėliai tai tik aisbergo viršūnė. Seniai nieko nebesigirdi apie seimo narius-verslininkus, visi žino (tame sk. tikriausiai ir Etikos komisija) kas tik pailsi Seime po sunkių darbų neva tai žmonos įmonėje.Kaip prasitarė televizijos laidoje vienas seimo narys - mes čia su žmonele... Ar tyrė kas nors, nors vieno seimo nario neaišku iš kur per metus deklaracijose atsiradusius milijonus? Vienas kitam ranką spaudžia ir, maždaug, šaunuolis, kad sugebi ir seime pasėdėti ir įstatymą galbūt "prastumti" ir verslą stumti. Kaip gaila, kad galimybė praturtėti užgožė Sąjūdžio siekius ir duotą Priesaiką.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių