Etikos sargai siūlo mažinti algas A.Bosui ir V.Volčiokui

 Seimo Etikos ir procedūrų komisija (EPK) ragina parlamento valdybą už posėdžių nelankymą apkarpyti dviejų parlamentarų algas.

Ši sankcija gresia turtingiausiam Seimo nariui "darbiečiui" Antanui Bosui ir liberalcentristui Vladimirui Volčiokui.

EPK antradienį konstatavo, kad šie politikai liepą be pateisinamos priežasties praleido šešis plenarinius posėdžius. Iš viso tą mėnesį vyko aštuoni plenariniai posėdžiai.

"V.Volčiokas tuo metu sirgo, tačiau medikų pažymos nepateikė. Todėl komisija siūlo sumažinti jam atlyginimą", - antradienį BNS sakė Seimo Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkas Manfredas Žymantas.

Jis prisipažino savo frakcijos kolegos A.Boso net nepaklausęs, dėl kokių priežasčių jo nebuvo posėdžiuose. "Buvau įsitikinęs, kad tuo metu vyko A.Boso vestuvės, ir komisija šį mano paaiškinimą priėmė. Vėliau iš žurnalistų sužinojau, kad vestuvės vyko kitą mėnesį", - pasakojo etikos sargų vadovas.

Jis juokavo, kad, matyt, daug laiko atėmė pasirengimas prašmatniai egzotiškoje saloje vykusiai sutuoktuvių ceremonijai.

Seimo Statute numatyta, kad Seimo nariui, be svarbios pateisinamos priežasties nedalyvavusiam daugiau kaip pusėje Seimo posėdžių, kuriuose iš anksto buvo numatytas ir numatytu laiku įvyko balsavimas dėl teisės aktų priėmimo, to mėnesio atlyginimas mažinamas vienu trečdaliu.

Remiantis Etikos ir procedūrų komisijos išvadomis, atlyginimas sumažinamas Seimo valdybos sprendimu. Suma, kuria sumažinamas Seimo nario atlyginimas, išskaitoma iš Seimo nario artimiausio mėnesio atlyginimo.

Šiuo metu Seimo nario alga neatskaičius mokesčių sudaro 4199 litus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių