Etikos sargai pradėjo antrą tyrimą dėl Ž.Plytniko

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) vėl pradės tyrimą, ar Viešųjų pirkimų tarnybos (VPT) vadovas Žydrūnas Plytnikas veikė galimo interesų konflikto aplinkybėmis.

Etikos sargai ištirs, ir ar interesų nesupainiojo buvusi jo pavaduotoja, generalinio miškų urėdo dukra Eglė Sakalauskaitė, su kuria Ž.Plytnikas vėliau įsitraukė į teisminius ginčus.

Komisija po trečiadienio vykusio posėdžio pranešė, kad aiškinsis, ar Ž.Plytnikas sprendė klausimus, susijusius su urėdija po to, kai jo vadovaujama VPT ir jis pats asmeniškai įsitraukė į teisminius ginčus su E.Sakalauskaite.

Taip pat bus aiškinamasi, ar E.Sakalauskaitė, dirbdama VPT direktoriaus pavaduotoja, sprendė klausimus, susijusius su Generaline miškų urėdija, kuriai vadovauja jos tėvas Benjaminas Sakalauskas.

VTEK yra gavusi E.Sakalauskaitės prašymą aiškintis, ar VPT vadovas neveikia šališkai, pradėdamas tyrimą dėl vieno iš Generalinės miškų urėdijos viešojo pirkimo.

Kreipdamasi į VTEK, E.Sakalauskaitė siekia išsiaiškinti, ar VPT pradėtas tyrimas nėra kerštas jai, nes ji su Ž.Plytniku bylinėjasi privataus kaltinimo tvarka.

Generalinės miškų urėdijos konkurso vertinimą taip pat atlieka ir Europos Audito rūmai, nes projektas finansuotas Europos Sąjungos lėšomis.

Etikos komisijos atstovai pabrėžia, jog komisiją domina ne pats VPT tyrimas dėl Generalinės miškų urėdijos sutarties, o tai, ar VPT vadovas neveikia galimo interesų konflikto aplinkybėmis.

Tuo tarpu Ž.Plytnikas savo ruožtu paskundė Etikos komisiją Seimo Audito komitetui, kad ši ne pagal kompetenciją prašo pateikti visą VPT atliekamo Generalinės miškų urėdijos tyrimo medžiagą. VPT vadovas Audito komitetui pasiskundė, kad Etikos komisija reikalauja pateikti visus dokumentus, susijusius su 43,682 mln. litų vertės Generalinės miškų urėdijos ir bendrovės „Telekonta“ sutartimi dėl antžeminės miško gaisrų stebėjimo sistemos diegimo. Ž.Plytniko teigimu, tyrimu aiškinamasi „tolesnė pirkimo eiga“.

VPT direktorius Etikos komisijos veiksmus vertina kaip trukdymą objektyviai atlikti VPT kartu su Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba vykdomą tyrimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių